Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Zbornik radova - CARNET USERS CONFERENCE 2019, Na granici mogućega; ISBN - 978-953-6802-54-8 »
Prezentacija
View File
pptx
6.3MB

ENGLISH COUNTS integrirani zadaci engleskoga jezika i matematike

ENGLISH COUNTS je naziv radionice koja je osmišljena za Večer matematike održane 6. prosinca 2018., a u organizaciji Splitskog matematičkog društva. Ovom radionicom smo pokazali primjenu CLIL metode, tj. integriranog učenja matematičkih sadržaja i engleskog jezika. Zadaci su bili djelomično ili potpuno na engleskom jeziku.

Radionica se sastojala od 4 zadatka kojima je povezano znanje engleskoga jezika i matematike, a namijenjena je učenicima 5. i 6. razreda.

Prvi se zadatak sastoji od društvene igre u čijem su sastavljanju sudjelovali učenici. Učenici rješavajući matematičke zadatke riječima uče matematički vokabular na engleskome jeziku i ujedno igraju igru.

Drugi zadatak se bavio engleskim i hrvatskim idiomima s brojevima. Sastojao se od dva podzadatka: u prvom podzadatku, svaki idiom na engleskom jeziku je bio podijeljen na nekoliko dijelova koje su učenici trebali spojiti. Kad su sastavili idiome s brojevima, trebali su pronaći njihove ekvivalente na hrvatskom jeziku, što je bio cilj drugog podzadatka. Na taj način smo spojili predmete Matematiku, Engleski i Hrvatski jezik.

Treći i čevrti zadatak su matematičke priče napisane kombinacijom hrvatskog i engleskog jezika.

“Priko bare” opisuje putovanje u SAD, a učenici pretvaraju mjerne jedinice iz SI sustava u anglosaksonski i računaju vrijeme potrebno za putovanje vodeći računa o vremenskim zonama.

Četvrti je zadatak, inspiriran životom i djelom Agathe Christie, uključivao elemente rješavanja zločina, a s naglaskom na logičke zadatke.

Alenka Miljević
Osnovna škola braće Radića, Bračević
Hrvatska

Blaženka Kunac
OŠ Pujanki, Split
Hrvatska

Marija Čarija Agoli
OŠ Pujanki, Split
Hrvatska

Nina Šegvić
OŠ Pujanki, Split
Hrvatska

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC