Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Zbornik radova - CARNET USERS CONFERENCE 2019, Na granici mogućega; ISBN - 978-953-6802-54-8 »
Prezentacija
View File
pptx
2.2MB

Oblikovanje nastavnog sata

Learning Designer je jednostavan online alat koji pomaže učiteljima oblikovati nastavni sat, a koji je razvila Diana Laurillard s timom na UCL Institute of Education. Sat oblikovan u alatu Learing Designer može se podijeliti s drugim korisnicima alata ili jednostavno preuzeti i otvoriti u MS Word programu te dodatno uređivati. Nastavničku pripremu također je moguće izraditi i u Edutoriju koji za razliku od Learning Designera nudi puno širi spektar mogućnosti za korisnike i nije orijentiran isključivo na izradu scenarija poučavanja.

U uvodnom dijelu radionice predavačice će PowerPoint prezentacijom predstaviti polaznicima osnovne značajke aplikacije Learning Designer i način izrade scenarija poučavanja te također predstaviti i usporediti izradu scenarija poučavanja tj. nastavničke pripreme u Edutoriju. Istaknut će se glavne značajke oba alata te prednosti i mogući nedostaci rada u svakom od njih.

Predavačice će polaznicima nakon jednostavne prijave u aplikaciju Learning Designer objasniti način rada u aplikaciji te će polaznici, nakon izlaganja predavačica, samostalno izraditi svoj primjerak scenarija poučavanja koristeći pripremljene materijale na određene teme i za određene ishode.

Izrađene scenarije polaznici će međusobno podijeliti preko Lino ploče. Polaznici će izvesti scenarij poučavanja iz Learning Designera u MS Word.

U završnom dijelu radionice predavačice će upoznati polaznike s mogućnošću izrade nastavničke pripreme u Edutoriju koji je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja, a koji je nastao u sklopu projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“. Polaznici će se ulogirati sa svojim AAI@edu.hr korisničkim podacima te će probati prema gore preuzetom scenariju poučavanja iz Learning Designera izraditi nastavničku pripremu u Edutoriju.

Sanja Puškarić Delač
OŠ dr. Jure Turića, Gospić
Hrvatska

Željka Šikić
OŠ dr. Jure Turića, Gospić
Hrvatska

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC