Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Zbornik radova - CARNET USERS CONFERENCE 2019, Na granici mogućega; ISBN - 978-953-6802-54-8 »
Prezentacija
View File
pptx
6.5MB

Engleski i njemački jezik u prometu interaktivno - EDSIPI@

Učenje i poučavanje jezika struke veliki je izazov za nastavnike stranih jezika jer nema adekvatnih nastavnih materijala. Obavljanjem praktične nastave u tvrtkama čija osnovna djelatnost je promet i logistika, uočena je velika manjkavost u dijelu učeničkih kompetencija koje se odnose na poznavanje i korištenje stranog jezika u govoru i pismu.

Vodeći se navedenim, realiziran je projekt Engleski i njemački jezik u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@ čiji je nositelj bila Strojarska i prometna škola Varaždin, a partneri u projektu bili su Škola za cestovni promet Zagreb, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića i Srednja škola Zlatar. Cilj projekta bio je implementiranje strukovnih sadržaja prometa i strojarstva u strani jezik (engleski i njemački) i osigurati podizanje učeničkih znanja i kompetencija u skladu sa stvarnim potrebama realnih tvrtki.

Svrha projekta je: - podizanje specifičnih znanja i kompetencija učenika u korištenju stranog jezika u prometu i strojarstvu uz pomoć nastavnih materijala usklađenih s potrebama tržišta rada kako bi bili spremni za konkurentnost na tržištu rada, sudjelovanje u Ersamus+ programima ili pak za pohađanje stručne prakse u inozemstvu -povećana stručnost nastavnika stranih jezika

Dodatna vrijednost projekta je doprinos jačanju digitalnih kompetencija učenika te olakšavanju slabovidnim osobama usvajanje sadržaja Stranog jezika u struci. Rezultat projekta su tiskani priručnici za Engleski i njemački u strojarstvu i prometu kao i digitalni interaktivni nastavni materijali koji su dostupni na platformi https://owlio.education/, a rad na istima bit će prezentiran putem tableta u sklopu interaktivnog izlaganja.

Stjepan Pisačić
Srednja škola Zlatar
Hrvatska

Nataša Krajačić
Srednja škola Zlatar
Hrvatska

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC