Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pdf
979KB

                                                 Potraga za Mendeljejevim

Godina 2019. proglašena je godinom PSE, stoga smo ju odlučili obilježiti igrom. Sat je zamišljen kao usustavljivanje i ponavljanje sadržaja iz kemije 7.razreda s naglaskom na znanje o periodnom sustavu elemenata. Učenici kroz interaktivnu Potragu za Mendeljejevim šetaju kroz periodni sustav elemenata koristeći dotada stečena znanja o građi atoma, simbolima i povijesti kemijskih elemenata, ali pri tome otkrivajući i nove zanimljivosti. Učenici prilikom igre moraju pokazati samostalnost i kreativnost u rješavanju problema koristeći različite digitalne alate, ali i izvodeći eksperimentalni rad. Polaznicima će na oglednom satu biti prikazan primjer kako izraditi drugačiji sat ponavljanja gradiva koristeći pri tom Padlet, qr kod i Crossword Labs u kombinaciji sa izvođenjem pokusa. Polaznici će se i sami moći okušati u Potrazi za Mendeljejevim, a svi koji uspiju pronaći Mendeljejeva bit će simbolični nagrađeni.

Autor(i):

Mirjana Lermajer; Osnovna Škola Mijat Stojanović, Babina Greda

Mirjana Lermajer rođena je u Osijeku 14. veljače 1983. Diplomirala je 2007. godine na Odjelu za biologiju i kemiju pri Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku te stekla zvanje profesorice biologije i kemije. Od 2013. godine zaposlena je u OŠ Mijat Stojanović u Babinoj Gredi, a od 2017. i u Gimnaziji Županja kao nastavnica kemije. Suradnica je na projektu PIN: Pismenost inicijativa napretka, sufinanciranim iz socijalnog fonda EU, područje prirodoslovna pismenost. Strastveni je botaničar.

Lucija Lučić; Osnovna Škola Mijat Stojanović, Babina Greda

Lucija Lučić rođena je u Slavonskom Brodu 17. svibnja 1985. godine. Diplomirala je na Odjelu za matematiku i fiziku pri Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku 2011. godine i stekla zvanje profesorice matematike i fizike. Zaposlena je u OŠ Mijat Stojanović u Babinoj Gredi od 2013. godine kao nastavnica matematike i fizike.

Ciljana skupina polaznika: učitelji kemije

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC