Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »

                                                 Surferi- društvena igra (za roditelje)

Kao učiteljice informatike u svakoj novoj generaciji učenika pronalazimo veliki postotak djece koja kod kuće ne razgovaraju s roditeljima o opasnostima koje vrebaju na internetu i često smo mi jedine koje s njima o tome pričaju. Odlučile smo u ovo digitalno doba vratiti roditelje na početak, naučiti ih i objasniti kako je internet mjesto puno opasnosti na koje trebaju upozoravati djecu i mlade. Bez velike tehnologije na sasvim jednostavan način prikazati kako se odgovorno ponašati na mreži. Vjerujemo da je tome tako zato jer roditelji ne znaju ili ne pridaju pozornost činjenici da se na netu može pojaviti problem koji može ugroziti život njihove djece. Mnogi od njih ne upozoravaju svoju djecu na pravila ponašanja na netu jer ni sami ih ne znaju i nisu ih svjesni. Potaknute time došle smo na ideju kako bismo na jednom roditeljskom sastanku (blok sat) izradile i odigrale društvenu igru s temom sigurnost na internetu kako bi roditelje osvijestili koliko je važno upozoravati djecu na stvarne i postojeće opasnosti na netu. Naučiti roditelje kako djeci svakodnevno govoriti da su opasnosti tu, objašnjavati znakove po kojima će ih prepoznati i učiti ih tehnici kako se od opasnosti obraniti. Na radionici bismo izradili društvenu igru (osmisli njen izgled i izradili su), definirali pravila igranja (koja bi bila vezana uz opasnosti i ono što one donose sa sobom i nakon toga odigrali jedan krug igre.

Autor(i):

Ana Marečić; OŠ Dragojle Jarnević

Rođena sam u Karlovcu 6.1.1981., osnovnu školu i opću gimnaziju završila sam u Dugoj Resi. Potom sam 1999. upisala studij razredne nastave u Petrinji na Visokoj učiteljskom školi. Studij informatike upisala sam na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu gdje sam diplomirala u jesen 2006. Od 2006 radim kao učiteljica informatike u OŠ Dragojle Jarnević. Veliku pažnju u svom radu s učenicima posvećujem sigurnosti na internetu i smatram da nije dovoljno samo o tome pričati s učenicima već da i roditeljima treba pokazati i treba ih naučiti kako prepoznati i na koji način obraniti svoju djecu dok koriste internet.

Nataša Petković; OŠ Turanj

Rođena sam 8.12.1985. u Karlovcu gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala sdam na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu 2009. U OŠ Turanj učiteljica sam inforamtike od 2008. godine. Kontinuirano educiram roditelje o opasnostima na internetu na roditeljskim sastancima na početku svake šk. god. i toj tematici pridajem veliku pažnju.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Znati definirati internet, znati kako pretraživati interneta, znati što je tražilica , razlikovati društvene od obrazovnih mreža, poznavati pravila korištenja aplikacija kojima pristupaju njihova djeca

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC