Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.0MB

                                                 Webnode - alat za jednostavnu izradu web stranica, suvremena tehnologija u službi gastronomije

Cilj radionice je polaznike upoznati s Webnode-om, alatnom za izradu web stranica te pokazati gotov rad učenika i nastavnika na temu gastronomije. Nakon pohađanja radionice polaznici će moći samostalno izraditi web stranicu i omogućiti i svojim učenicima da je dorađuju ili izrađuju novu. U uvodnom dijelu radionice polaznicima će se prikazati jedna web stranica izrađena u Webnode-u na temu gastronomije koju smo zajedno sa djecom osmislili i izradili u školi. Prilikom pregledavanja web stranice, posebno valja naglasiti značajke Webnode-a kao što su dodavanje novih sekcija, fotogalerija, formi kontakta, mapa lokacije, videa, datoteka, gumba za akciju. Nakon toga slijedi registracija i otvaranje računa te izrada prve web stranice u Webnode-u. U sklopu izrade prve web stranice polaznici će naučiti kako odabrati predložak, prilagoditi pozadinu, umetnuti tekst, sliku ili videozapis,kako urediti slike u pojedinoj sekciji, kako urediti i definirati stranice te kako izraditi kontakt formu.

Autor(i):

Margarita Lucin Zlatković; Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Rođena 4. studenoga 1980. godine u Dubrovniku, osnovnu školu završila u Dubrovniku, a na Gimnaziji prirodoslovno-matematičkog usmjerenja maturirala 1999. godine. Školske godine 1999. / 2000. upisana na Sveučilište u Dubrovniku kao redovan student smjera Primijenjeno računarstvo, odjel Elektrotehničko-računarski, trogodišnji sveučilišni preddiplomski studij, gdje postiže zvanje inženjera primijenjenog/poslovnog računarstva. Godine 2005. na filozofskom fakultetu u Zadru položila dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje za nastavnika u srednjem školstvu, učitelja i stručnog suradnika u osnovnom školstvu. Odmah nakon toga upisala Fakultet strojarstva i računarstva u Mostaru, Sveučilišni dodiplomski studij računarstva u trajanju od devet semestara, gdje 2010. godine stječe zvanje diplomiranog inženjera računarstva. 2009. / 2010. završila osnovni i napredni program ECDL-a kao predavač i ispitivač u izvođenju nastave i ispita od strane Hrvatskog informatičkog zbora. Na projektu „Mali informatičari“ bila autor i voditelj u razdoblju od 2005. do 2015. godine u Osnovnoj školi Lapad. Od školske godine 2005. / 2006. radi u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik kao nastavnik računalstva i informatike gdje je prijavljena za nastavnika mentora, a od školske godine 2015. / 2016. radi na Sveučilištu Libertas kao profesor kolegija Uredski informatički alati i ICT u turizmu gdje je napredovala u zvanje predavača. Godinama je mentor učenicima u natjecanju iz informatike gdje učenici postižu dobre rezultate.

Tonći Vuleša; Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Rođen 1. ožujka 1980. godine u Dubrovniku, osnovnu školu završio u Dubrovniku, a u Turističkoj i ugostiteljskoj školi maturirao 1998. godine. Godine 2015. na filozofskom fakultetu u Slavoniji položio dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje za nastavnika u srednjem školstvu, učitelja i stručnog suradnika u osnovnom školstvu. Položio majstorske ispite za kuhara i slastičara. Od 1998. do 2014. godine radio kao kuhar u ugostiteljskom objektu gdje je pola vremena bio i šef kuhinje. Od školske godine 2014. / 2015. radi u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik kao nastavnik kuharstva. Godinama je mentor učenicima u natjecanju iz kuharstva gdje učenici postižu dobre rezultate.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Potrebna predznanja: oblikovanje teksta, kopiraj/zalijepi naredbe

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC