Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.6MB

                                                 ThingLink - izrada interaktivne slike

Radionica ThingLink je online alat za izradu interaktivne slike ili videa. Ovim alatom izvođač će učitati slike s računala ili pomoću URL-a, a zatim pomoću "digitalnih pribadača" označiti određene dijelove na slici, napraviti tzv. tagiranje. Klikom na tag otvara se prozorčić u kojem opisuje označeni dio slike. Osim teksta moguće je dodati link na određenu webstranicu, youtube videozapis, sliku ili audiozapis. Izvođač na učitanoj slici može označiti više dijelova na slici i vizualno prikazati i objasniti ono što je istaknuto. Najbolji rezultati postižu se učitavanjem panoramskih slika te slika od 360 stupnjeva, npr. slika nekog grada na kojem želimo istaknuti važne znamenitosti. Osim slika moguće je učitati videozapis te na isti način kao i sa slikama označavati pojedine dijelove videa i uređivati ih. Svrha izrade interaktivne slike i videa je da izvođač može na jednoj slici ili videu detaljno objasniti najvažnije elemente digitalnog sadržaja. Ovim alatom potiče se preciznost u izradi, čitanje, razumijevanje, zaključivanje, timski rad, interaktivna komunikacija te kreativnost. U poslovnom svijetu ovaj alat koristi se u marketingu, e-trgovini, ali i u edukativne svrhe primjerice školama. Osim računalne verzije dostupna je i mobilna aplikacija za Android i IOS te dijeljenje na društvene mreže.

Autor(i):

Saša Petrinić; Srednja škola Ludbreg

Profesor informatike i računalstva. Radi u školi 12 godina. Ima status profesora mentora. Specijalist za poslovnu informatiku - ECDL. Radio u centru izvrsnosti iz informatike u Varaždinu. Radio u Algebri na digitalnoj akademiji. Redovito sudjeluje na važnim ICT usavršavanjima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Predznanja polaznika odnose se na poznavanje korištenja internet browsera, skidanje i učitavanje slika i videa, korištenje emaila, postavljanje poveznica te pisanje teksta.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC