Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
4.0MB

                                                 eTwinning project “Amazing Croatia”

Projekt “Amazing Croatia” provodimo s osnovnom školom - Agrupamento de Escolas de Aver-o-Mar, Póvoa de Varzim iz Portugala. “Amazing Croatia” je treća suradnja naše škole u Pisarovini s ovom portugalskom školom. Projektom širimo I produbljujemo vlastita znanja o domovini i upoznajemo je ljudima koji su o Hrvatskoj čuli samo u školi i znaju je eventualno pokazati na geografskoj karti. Na početku projekta učenici se predstavljaju jedni drugima koristeći IKT alate (padlet, genially, PPT, Sway). Učenici naše škole istražuju i pišu kratke tekstove o hrvatskom gradovima, nac. parkovima, znamenitostima, poznatim osobama, biljkama i životinjama te izrađuju sličice kojima se popunjava karta Hrvatske na zadanim mjestima. Tekstove pretvaraju u QR kodove koristeći dostupne digitalne alate koje zajedno sa sličicama stavljamo na eTwinning platformu. Zadatke po kategorijama šaljemo jednom mjesečno školi partneru u Portugalu. Uz zadatke, postavljamo i igre nastale korištenjem web alata (Kahoot, Learning apps). Završetak je projekta Skype razgovor (videokonferencija) u kojem će portugalski učenici predstaviti kartu Hrvatske koja je nastala u njihovoj školi , i ono što su o Hrvatskoj naučili tijekom projekta.

Autor(i):

Maja Knez Vranić; OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina

Maja Knez Vranić učiteljica je RN s engleskim jezikom.Od samog početk radi na mjestu učiteljice engleskog jezika u osnovnoj školi (OŠ Grabrik Karlovac;OŠ “Anun Klasinc”,Lasinja;OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina).Često u nastavi koristi nove tehnologije kako bi nastava današnjim generacijama bila zanimljivija i u trendu, poput Microsoft comunnity – Skype in the classroom, IKT alata i e Twenning platforme.U budućnosti željela bi sudjelovati u Erasmus + programu.

Blanka Špeglić; OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina

Blanka Špeglić učiteljica je razredne nastave i matematike te diplomirana knjižničarka. Kao učiteljica matematike radila je u OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina, a zatim nastavila rad u istoj školi kao stručni suradnik školski knjižničar. Uključivanjem u različite projekte kontinuirano radi na poticanju čitanja i razvoju čitalačke i informacijske pismenosti. U radu često koristi IKT alate te poučava učenike osnovama programiranja (micro:bit, mBot). S učenicima sudjeluje u eTwinning projektima.

Branka Smolković Cerovski; OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina

Branka Smolković Cerovski magistra je primarnog obrazovanja. Profesionalni je put započela kao učiteljica razredne nastave u kombinaciji da bi se nadalje stručno usavršavala i razvila radeći u klasičnim razrednim odjelima. Gradeći svoju profesionalnu karijeru radila je na poslovima županijske voditeljice organizirajući brojna stručna usavršavanja za učitelje. Posebni jedoprinos dala vodeći niz godina modul Učitelji pripravnici pripremajući ih tako za uspješno polaganje stručnih ispita. Dio profesionalnog puta radila je kao ravnateljica osnovnih škola. Autorica je stručnih i znanstvenih radova iz područja društvenih znanosti.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC