Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
13.5MB

                                                 Europeana platforma i izgubljena memorabilija iz I.svjetskog rata

Lost memorabilia WW1 interaktivan je nastavni materijal za integriranu nastavu matematike, povijesti i engleskog jezika koji prati kurikulumske ishode navedenih predmeta. Kroz trendove inovativnih nastavnih metoda koje sadrži, poput igrifikacije i problemskog učenja, materijal potiče razvoj i poboljšava vještine 21.st. kao što su kritičko razmišljanje, komunikacijske vještine, suradničko učenje, kreativnost i IKT pismenost. Interaktivnost materijala ostvarena je upotrebom alata Genially koji omogućava slobodu kreiranja različitih sadržaja, različitog stupnja interaktivnosti. Materijal je nastao kao završna aktivnost MOOC tečaja Europeana in your classroom - Building 21st century competences with digital cultural heritage (rerun) i objavljen kao jedan od najboljih na Future Classroom Lab repozitoriju. MOOC je imao za cilj upoznati sudionike s Europeana platformom, nastojeći nadograditi znanje učitelja o europskoj kulturnoj baštini i primijeniti ga na koncepte kao što je učenje temeljeno na projektima ili STEAM. Na platformi se mogu pronaći različiti resursi za edukatore kao što su slike, videozapisi, tekstovi i različiti alati koje mogu lako integrirati u nastavne lekcije. Osim toga, tečaj je pomogao nastavnicima da izgrade scenarije učenja pomoću digitalne kulturne baštine, u okviru vještina 21. stoljeća. Predstavljeni su, spremni za korištenje, digitalni izvori i alati za učenje koje je razvila Europeana i odabrani partneri. Kao jedan od četiri moderatora tečaja, Europeana ambasador, i jedan od autora scenarija poučavanja, predstavit ćemo platformu i navedene resurse, te gore navedeni primjer iz prakse.

Autor(i):

Ivana Štiglec; I. gimnazija Osijek

Ivana Štiglec rođena je u Osijeku, gdje je završila jezičnu gimnaziju i na Pedagoškom fakultetu stekla diplomu profesora engleskog i njemačkog jezika. Zaposlila se u I. gimnaziji Osijek, gdje kao koordinator pokreće nekoliko eTwinning projekata, nakon kojih uspješno pokreće i više Erasmus+ projekata. Aktivni je sudionik na više međunarodnih i državnih konferencija, skupova i radionica, te autor nagrađenih stručnih članaka i digitalnih sadržaja. Od nedavno je i Europeana teacher ambassador. Aktivno objavljuje materijale za unaprijeđenje nastavnog procesa i primjenu inovativnih metoda rada. Kao moderator masivnih online tečajeva, organizira i provodi niz aktivnosti kao što su webinari, online radionice, facebook i twitter grupe i tsl. Udana je i majka dvoje djece.

Ella Rakovac Bekeš; I.gimnazija Osijek

Ella Rakovac Bekeš rođena je u Osijeku, gdje je završila opću gimnaziju i na Sveučilišnom odjelu za matematiku stekla diplomu profesora matematike i informatike. Zaposlila se u I. gimnaziji Osijek, te je nakon položenog stručnog ispita, ispunjavanjem uvjeta promovirana u zvanje mentora. Nedugo zatim, na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku stječe zvanje magistra znanosti iz područja tehničkih znanosti. Aktivni je sudionik više međunarodnih i državnih konferencija, skupova i radionica, te autor više znanstvenih i stručnih članaka. U želji za stalnim usavršavanjem i unaprijeđivanjem sudjeluje u Erasmus projektima i pohađa masivne online tečajeve. Stjecanjem uvjeta, promovirana je u zvanje savjetnika. Aktivno objavljuje materijale za unaprijeđenje nastavnog procesa i primjenu inovativnih metoda rada. Udana je i majka dvoje djece.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC