Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.3MB

                                                 Međuškolska suradnja uz pomoć IKT-a

Razvojem tehnologije mijenjaju se načini učenja i poučavanja. Jedan od novijih načina učenja i poučavanja je uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije. Jedna od prednosti razvoja digitalnih kompetencija jest da možemo na taj način nadići ograničenja boravka u učionici te na taj način postižemo da nastavni proces današnjem učeniku suvremenoga društva bude inovativan i zanimljiv. Ovim radom želimo pokazati kako škole mogu surađivati umrežavanjem pomoću informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi. Predstavile smo nekoliko web alata koji su nam koristili prilikom komunikacije između partnerskih škola. Dalje se daje pregled korištenja ostalih alata i analizira njihovo korištenje na eTwinning projektima. Nemoguće bi bilo nabrojati sve suvremene metode učenja i poučavanja koje se danas koriste u radu, ali radeći na projektima jedan od suvremenijih načina suradnje s partnerima je razmjena znanja putem videokonferencije. Kreativnim korištenjem IKT-a nastavnici u učenicima bude želju za istraživanjem i za učenjem novih znanja.

Ključne riječi: suradnja, videokonferencija, umrežavanje, web alati…

Autor(i):

Ivana Bašić; Osnovna škola Opuzen

Ivana Bašić je magistra primarnog obrazovanja i zaposlena od 1992. godine u Osnovnoj školi Opuzen. Ima status učitelja savjetnika. Zainteresirana je za suvremene tehnologije u obrazovanju i stalno se usavršava kroz razne tečajeve. Završila je mnogo tečajeva o uporabi IKT tehnologije u nastavi te često izrađuje nastavne materijale pomoću 2,0 alata kako bi nastavu svojim učenicima učinila što zanimljivijom. Redovito sudjeluje na stručnim usavršavanjima i voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za učitelje razredne nastave. Uključena je u eTwinning zajednicu i rado sudjeluje u međunarodnim projektima te je višestruka dobitnica nacionalnih i europskih oznaka za kvalitetu rada na projektima. Držala je stručna predavanja na svim razinama tako i na CUC-u 2018. Sudjelovala je kao trener na radionici „Kako uspješno učiti u online okruženju“, koju je provodilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) zajedno sa svojim partnerima u sklopu Cjelovite kurikularne reforme i eksperimentalnog programa „Škola za život“.

Lidija Hatadi; Osnovna škola Dubrava, Područna škola Farkaševac

Lidija Hatadi je nastavnik razredne nastave. Radi u OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac. Voli koristiti IKT u nastavi. Zbog toga je završila poseban program web dizajna 2011. godine na Pučkom otvorenom učilištu Algebra. Sudjelovala je u različitim tečajevima, webinarima, mrežnim događanjima te se i na taj način stručno usavršavala. Uključena je u eTwinning. Preko tog portala zajedno sa svojim učenicima sudjeluje u različitim projektima. Višestruko je nagrađivana nacionalnom i europskom oznakom kvalitete. Prošle godine, 21. prosinca 2018. godine njen rad odobren je među prvih sto najboljih radova u RH.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC