Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
43.0MB

                                                 Micro:bit u razrednoj nastavi

U ovoj radionici prikazat će se primjeri korištenja micro:bita u razrednoj nastavi. Micro:bit je maleno računalo. Vrlo je pristupačan za programiranje svima, pa i onima koji o programiranju nemaju nikakvo znanje, a izvrsno je sredstvo koje pridonosi većoj motivaciji i boljem interesu učenika za svladavanje različitih nastavnih sadržaja. Polaznici radionice će naučiti kako će sami izraditi nekoliko jednostavnijih i složenijih programa za korištenje u nastavi, naučit će kako primijeniti programiranje microbita u radu s učenicima te dobiti gotove programe, primjere i ideje za rad u razrednoj nastavi.

Autor(i):

Marica Jurec; Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono

Marica Jurec, magistra primarnog obrazovanja, mentor. Radi u OŠ Zrinskih Nuštar, Područnoj školi Cerić. Potpredsjednica je Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono gdje kao autor i mentor s kolegicama godinama vodi edukacije učitelja na različitim platformama i u različitim oblicima (uživo i online - webinari, tečajevi na Google Classroom aplikaciji i dr.). Završila je brojne Carnetove i međunarodne on-line tečajeve, sudjelovala na više međunarodnih edukacija u nekoliko država Europe. Suautor je dva priručnika za učitelje u izdanju Carneta u sklopu projekta e-škole. Autor je, idejni začetnik i sudionik brojnih nacionalnih i međunarodnih projekata.

Višnjica Šestak; Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono / OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski

Višnjica Šestak je učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski. Završila e-tečajeve za izradu e-tečaja u Moodle-u, Moodle dizajner, uspješna polaznica projekta e-Škole. Kao član Informatičke grupe pri Udruzi hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono dugi niz godina bavi se online edukacijom učitelja. Tajnica je UHURN Zvono od osnutka 2010. godine te suradnica u svim aktivnostima neformalnog obrazovanja učitelja.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: osnovno služenje računalom

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC