Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
87.2MB

                                                 Poveži korijene, spoji kontinente

Radom "Poveži korijene, spoji kontinente" predstavit ćemo projekt "Korijeni" koji provodimo u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, a kojim smo kroz održavanje zajedničkih video susreta (video sati) koristeći Adobe Connect, povezali osnovne škole u Republici Hrvatskoj i hrvatske škole u Sjedinjenim Američkim Državama (pri Hrvatskim katoličkim župama), Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Koristeći ovakvu mogućnost neposredne komunikacije potiče se intenzivnije korištenje i učenje hrvatskog jezika (za djecu Hrvate izvan domovine), a odabirom tema poput Domovinskog rata ali i sportskih uspjeha ili sličnosti i različitosti u načinima života, povezuju se nove generacije Hrvata u domovini i izvan nje. Projekt provodimo dvije godine te ćemo upoznati sudionike sa školama koje su uključene u projekt, prikazati načine suradnje i teme koje smo obradili. U radu ćemo prikazati različite oblike školovanja Hrvata izvan Republike Hrvatske s obzirom na načine organizacije i potporu koje im pruža matična domovina.

Autor(i):

Lidija Miletić; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Lidija Miletić rođena je 06. rujna 1966. godine u Vukovaru. 1988. godine diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučišta u Osijeku na studiju razredne nastave, a 2011. godine stekla je naziv profesorice razredne nastave diplom na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti sveučilišta u Mostaru. Za vrijeme progonstva 1991.-1992. godine radila je kao učiteljica s djecom izbjeglicama u Republici Sloveniji, a po povratku u Vukovar 1999. godine zaposlena je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića najprije na poslovima učiteljice razredne nastave u PŠ Bodanovci, zatim i u matičnoj školi , a od 01.09. 2006. godine obnaša dužnost ravnateljice škole. Na ovome radnom mjestu kontinuirano nastoji osuvremeniti i unaprijediti odgojno-obrazovnu praksu svoje i drugih škola te je autorica niza radova objavljenih u Vukovarsko-srijemskom učitelju (brojevi: 9,10,11,12 i 13) kao i Zbornicima Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru čija je predsjednica od 2014. godine, a od 2018. i članica Glavnog odbora Matice hrvatske. Od 2012. godine voditeljica je stručnog vijeća ravnatelja Vukovarsko-srijemske županije te je izlagala na brojnim županijskim i državnim stručnim skupovima. 2018. godine bila je članica Državnog povjerenstva za izradu strategije digitalne zrelosti hrvatskih škola. U posljednje tri godine redovita je sudionica CARNetovih korisničih konferencija i velika zagovornica unapređenja nastave primjenom IKT-a u hrvatskim školama. 2018. godine dobitnica je državne nagrade Ivan Filipović za doprinos odgojno-obrazovnoj praksi koju dodjeljuje Sabor Republike Hrvatske. Udana je i majka dvoje djece te baka jedne unuke.

Darko Tufekčić; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Darko Tufekčić je rođen u Osijeku 1981. godine, te se 2006. godine nakon završenog dvo predmetnog studija povijesti i njemačkog jezika u Osijeku, zaposlio u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, gdje do danas radi već 13 godina kao učitelj povijesti i njemačkog jezika. 2008. godine je bio polaznik CARNet-ove e-learning akademije, te je od tada do danas konstantno zainteresiran za IKT u nastavi. 2017. godine, profesor Darko Tufekčić je imao čast kao predavač u sklopu oglednog sata na CUC-u, prezentirati nacionalno poznati video konferencijski projekt "Sat povijesti iz Vukovara". Na prošlogodišnjem CUC-u, profesor Tufekčić je ponovno bio predavač na oglednom satu „6 u 1 predmet za uspješan put oko Svijeta“.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC