Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
757KB

                                                 Možeš li pobjeći?

Učenje kroz igru je vrlo učinkovito ako se dobro metodički oblikuje. "Običan" zadatak postaje neobičan u trenutku kada ga učinimo dijelom zagonetke ili slagalice. Danas je vrlo moderan koncept EscapeRoom-a. Kako u većini škola nedostaje novčanih sredstava za sve potrebe (i želje), nastavnici pribjegavaju ili odbacivanju svojih kreativnih ideja ili posežu u vlastiti džep. No, ovakav način učenja kroz igru moguće je prilično lako primijeniti u učionici bez posjedovanja mnoštva različitih lokota. Uz dva do tri računalna uređaja (mobitel, tablet, računalo), razni digitalni alati mogu poslužiti kao zamjena za lokot i ostale fizičke rekvizite. Polaznici radionice će prvo rješavati a nakon toga i izraditi svoje zagonetke koje mogu primijeniti u svojoj učionici.

Autor(i):

Mihaela Kelava; Gimnazija Bjelovar

Diplomirala 2003. na PMF - Matematički odsjek Sveučilišta u Zagrebu, smjer prof. matematike i informatike. Od siječnja 2003. godina radi na radnom mjestu prof. informatike u Gimnaziji Bjelovar. 2016. godine promovirana u zvanje prof. mentor. Redovito s učenicima provodi projekte, te ih kroz dodatnu nastavu priprema za natjecanja u kategorijama Osnove informatike i Algoritmi. 2015.-2016. bila je član radne skupine za izradu kurikuluma međupredmetne teme Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije u projektu Cjelovite kurikularne reforme, a 2018. član radne skupine za njegovu doradu. 2015.-2016. bila je voditeljica i radila na projektu "Suvremena Tehnologija i Edukacijske Metode za Stjecanje Vještina i Kompetencija u Gimnazijama: STEM za SVaKoG" financiranog sredstvima iz EU fondova. 2017. sudjelovala u projektu izrade Digitalnih obrazovnih sadržaja iz matematike i fizike. Suradnica je Algebre u programima Digitalne akademije. Dobitnica je nagrade za inovativni digitalni obrazovni sadržaj za 2018. godinu.

Manuela Šimek Martinić; Gimnazija Bjelovar

Manuela Šimek Martinić je magistra edukacije matematike diplomirala 2010. na PMF- Matematičkom odsjeku Sveučilišta u Zagrebu, smjer prof. matematike. Od 2010. radi kao profesorica matematike u OŠ Čazma, a 2014. prelazi u Gimnaziju Bjelovar gdje i sada radi. 2015.-2016. radila je na projektu "Suvremena Tehnologija i Edukacijske Metode za Stjecanje Vještina i Kompetencija u Gimnazijama: STEM za SVaKoG" financiranog sredstvima iz EU fondova. Sudjelovala je u izradi kurikuluma fakultativnih predmeta Linearno programiranje i Nacrtna geometrija. 2019. promovirana je u zvanje profesor mentor. Redovito priprema učenike za ekipna i individualna natjecanja iz matematike te sudjeluje u radu Centra izvrsnosti iz matematike Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Polaznici ne moraju imati nikakva specifična predznanja.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC