Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.2MB

                                                 Oblikovanje nastavnog sata

Learning Designer je jednostavan online alat koji pomaže učiteljima oblikovati nastavni sat, a koji je razvila Diana Laurillard s timom na UCL Institute of Education. Sat oblikovan u alatu Learing Designer može se podijeliti s drugim korisnicima alata ili jednostavno preuzeti i otvoriti u MS Word programu te dodatno uređivati. Nastavničku pripremu također je moguće izraditi i u Edutoriju koji za razliku od Learning Designera nudi puno širi spektar mogućnosti za korisnike i nije orijentiran isključivo na izradu scenarija poučavanja.

U uvodnom dijelu radionice predavačice će PowerPoint prezentacijom predstaviti polaznicima osnovne značajke aplikacije Learning Designer i način izrade scenarija poučavanja te također predstaviti i usporediti izradu scenarija poučavanja tj. nastavničke pripreme u Edutoriju. Istaknut će se glavne značajke oba alata te prednosti i mogući nedostaci rada u svakom od njih.

Predavačice će polaznicima nakon jednostavne prijave u aplikaciju Learning Designer objasniti način rada u aplikaciji te će polaznici, nakon izlaganja predavačica, samostalno izraditi svoj primjerak scenarija poučavanja koristeći pripremljene materijale na određene teme i za određene ishode.

Izrađene scenarije polaznici će međusobno podijeliti preko Lino ploče. Polaznici će izvesti scenarij poučavanja iz Learning Designera u MS Word.

U završnom dijelu radionice predavačice će upoznati polaznike s mogućnošću izrade nastavničke pripreme u Edutoriju koji je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja, a koji je nastao u sklopu projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“. Polaznici će se ulogirati sa svojim AAI@edu.hr korisničkim podacima te će probati prema gore preuzetom scenariju poučavanja iz Learning Designera izraditi nastavničku pripremu u Edutoriju.

Autor(i):

Sanja Puškarić Delač; OŠ dr. Jure Turića, Gospić

Sanja Puškarić Delač rođena je 13. rujna 1984. u Ogulinu, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je s odličnim uspjehom na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, Odsjek u Gospiću, smjer razredna nastava s pojačanim programom iz engleskog jezika. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama, a unatrag nekoliko godina radi u Produženom boravku OŠ dr. Jure Turića u Gospiću. Predsjednica je udruge Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, voditeljica projekata i certificirana trenerica iz područja menadžmenta volontera i volonterskih programa, te voditeljica LVC-a Gospić. Rado koristi IKT tehnologiju u radu s djecom kroz udrugu i u razredu.

Željka Šikić; OŠ dr. Jure Turića, Gospić

Željka Šikić je rođena 5. rujna 1976. u Gospiću gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju prirodoslovno matematičkog usmjerenja. Diplomirala je na FF Rijeka, Odsjek u Gospiću, smjer Razredna nastava. Od 2004. godine nastavnica je izborne nastave informatike u OŠ dr. Jure Turića. Redovito se stručno usavršava te je sudjelovala kao jedna od autorica radionica na CUC 2015, CUC 2016 i CUC 2017. Predsjednica je Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Voli svoj posao, rado koristi novu IKT tehnologiju u nastavi i radi s vrlo kreativnim učenicima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Engleski jezik i aai@edu.hr korisnički podaci

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC