Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
91.6MB

                                                 Arduino i 3d printer u prirodoslovlju

Sudionicima interaktivnog izlaganja predstaviti ćemo nekoliko senzora i pomagala koji se mogu izraditi pomoću Arduino platforme i 3d printera te služiti kao nastavna pomagala u svrhu unaprjeđenja nastave prirodoslovlja. . Kroz interaktivno predavanje, sudionici će moći vidjeti i isprobati kako raditi s ultrazvučnim senzorom , senzorom za mjerenje jakosti magnetnog polja, senzorom za mjerenje tlaka te senzorom za mjerenje koncentracije ugljikovog dioksida (CO2). Također, uz demonstraciju rada senzora, sudionici će biti upoznati s Microsoft Excel dodatkom PLX DAQ uz pomoć kojega možemo u realnom vremenu snimiti podatke mjerenja s gore spomenutim senzorima te crtati odgovarajuće grafove. Kako bi senzori bili robusniji i pogodniji za transport te česta korištenja, pokazati ćemo da je moguće uz pomoć 3d printera isprintati jednostavna kućišta za njih. Osim senzora, sudionici će imati prilike vidjeti nastavna pomagala poput mikroskop adaptera za mobilne telefone pomoću kojeg učenici mogu snimiti slike i video visoke kvalitete bez potrebe za nabavkom skupih kamera, 3d modela koji prikazuje rad proteinske crpke u membrani stanice te primjer jednostavnog spektrometra.

Autor(i):

Dinko Meštrović; Prva gimnazija Varaždin

Rođen 1.8.1971. godine. Diplomirao fiziku na PMF-u. Već 15 godina radi kao profesor u Prvoj gimnaziji Varaždin, u programu međunarodne mature (International Baccalaureate program) kao i nacionalnom programu. Osim fizike zainteresiran je za primjenu novih tehnologija u nastavi prirodoslovlja. Autor fakultativnog kurikuluma "Fizika i IKT".

Marko Šafran; Prva gimnazija Varaždin

Rođen 15.1.1986. godine. Diplomirao na Biološkom odsjeku PMF-a, smjer molekularna biologija. U nastavi radi 5 godina, od čega u Prvoj gimnaziji Varaždin zadnje 2 godine u programu međunarodne mature (International Baccalaureate program) kao i nacionalnom programu. Osim u nastavi, radi kao mentor u Centru izvrsnosti za biologiju Varaždinske županije. Osim biologije zainteresiran je za primjenu modernim tehnologija u nastavi u svrhu unaprijeđenja prirodoslovne pismenosti kod učenika.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC