Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.6MB

                                                 Klima učionice preko interneta

Klima se odnosi u ovom slučaju na prostor učionice, a u njemu možemo putem interneta upravljati s uvjetima koji su potrebni. U tom malom prostoru mi možemo kontrolirati, pa čak i upravljati uvjetima unutar tog prostora. Odlično je što na takav način možemo utjecati na uvjete koji se u njemu odvijaju. Prezentirati ćemo način na koji smo mi to izveli, koji su bili motivi izrade takvog malog okoliša, način na koji su učenici sudjelovali u izradi, te naučili uz informatiku i elektroniku mnogo o senzorima, biologiji, meteorologiji i dr. Za kraj ovo je odličan pokazatelj kako informatika i priroda idu jedno uz drugo.

Autor(i):

Zvonimir Međugorac; Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

Rođen je 1. 8. 1976. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Od 1994. do 2010. god. godine radio je u privatnom sektoru kao majstor elektroničar-mehaničar. Predsjednik je komisije pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Vukovarsko–srijemske županije za polaganje majstorskih ispita za zvanje majstor elektroničar–mehaničar. Od 2010. god. prepoznata je njegova kvaliteta i pozvan je da svoj posao nastavi raditi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci kao strukovni učitelj praktične nastave za učenike u zanimanju elektroničar-mehaničar. Izveo je generacije učenika od kojih je većina zaposlena u svojoj struci i uspješni su majstori svog zanata, s kojima je u svakodnevnom kontaktu. Od 2017. zanimanje elektroničar-mehaničar prelazi u Tehničku školu Ruđera Boškovića Vinkovci gdje uz novi impuls od temelja uređuje, uz pomoć učenika i kolega iz struke, radionicu za praktičnu nastavu i vježbe iz elektronike i programiranja te centar 3D ispisa. Radionica je postavila standard funkcionalnosti i ugodnog okruženja za rad učenika i njihovih mentora. Uspjehe ne želi nabrajati budući da kroz sve ove godine njegova djela govore za njega, kolega je i čovjek s kojim je lako surađivati, i nakon svih ovih godina i dalje je zaljubljenik kako u onu najnoviju tako i u retro elektroniku. Pun je ideja, elana, entuzijazma, voli pomagati ljudima i iznimno cijeni tuđe uspjehe. Kao novopridošli član elektro aktiva u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci uključuje se u postojeće projekte koje je pokrenuo Danijel Pobi zajedno s ostalim kolegama, a predlaže i sudjeluje radom i idejama u novim projektima koji su pokrenuti ili su u fazi pokretanja.

Danijel Pobi; Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u Zagrebu u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015. godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama. Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Zapažene rezultate ostvario s kolegama iz matematike, fizike i strojarstva na na nekolicini projekata, te se s nekolicinom tih projekata sudjelovao na prijašnjim CUC konferencijama. Njegova matična škola je u projektu e-škole, pa sudjeluje i u tim radionicama. Autor priručnika "Naučimo osnove 3D ispisa"

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC