Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
zip
91KB

                                                 Europa bez granica uz Twine

Kako su računalne igre postale neizostavan dio slobodnog vremena gotovo svakog učenika smatramo da je logično iskoristiti ogromni potencijal digitalnih igara u obrazovanju. Današnja djeca – digitalni urođenici, provode beskonačne sate igrajući igre na računalu: vode ratove, trijumfalno pobjeđuju na utrkama, kreatori su virtualnih svjetova ili kreativni pokretači trendova. Kako su za današnje učenike računalne igre prirodno okruženje kao takve su idealna platforma na kojoj će učenici biti aktivni, a pritom učiti obrazovne sadržaje. U izlaganju ćemo prezentirati Twine, alat za izradu interaktivne, nelinearne priče pomoću kojeg ćemo povesti naš Avatar na avanturističku misiju kroz Europu. Samostalno birajući put Avataru je cilj pronaći blago a na putu mu stoje brojni izazovi koji potiču na učenje o geografskim obilježjima, povijesti i kulturi odabranih država. Aktivnošću se promiče gamifikacija nastavnog procesa u svrhu ponavljanja i usustavljivanja gradiva. Smatramo da će igra povećati motivaciju za učenjem te će se putem nje učenici usavršiti u nizu ključnih vještina, kreativnom rješavanju problema, suradnji i povezivanju informacija. Kako su za današnje učenike računalne igre prirodno okruženje kao takve su idealna platforma na kojoj će učenici biti aktivni, a pritom učiti obrazovne sadržaje.

Autor(i):

Mirna Kovačić; Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Mirna Kovačić rođena je 1983. u Koprivnici. Pohađala je OŠ „Đuro Ester“ i Gimnaziju „Fran Galović“ u Koprivnici. 2011. diplomirala je geografiju i povijest na Prirodoslovno matematičkom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 2009. godine studijski je boravila na Ruskom državnom sveučilištu „Lomonosov“ u Moskvi na Odsjeku za modernu povijest. Nakon završetka studija radi u dvije zagrebačke škole, OŠ „A.B. Šimić“ (2012.-2013.) i OŠ „Stenjevec“(2013.), nakon toga paralelno u SŠ Kutina i OŠ Đakovački Selci (2013.-2014.) kao nastavnica geografije i povijesti. 2014. godine zapošljava se u OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici gdje radi i danas. Voditeljica je geografske skupine „Volim geografiju“ i povijesne skupine „Povijest za budućnost“ koja se bavi dramatizacijom odabranih povijesnih događaja. Radi sa skupinom darovitih učenika, a sudjelujući u školskim projektima potiče razvoj građanskih i digitalnih kompetencija, te financijske pismenosti. Školski je Erasmus koordinator. Sudionica je nekolicine međunarodnih projekata, sudionica i predavačica na brojnim stručnim skupovima i seminarima, na temu Holokausta, ljudskih prava te građanskih odgoja. Ocjenjivačica je projektnih prijedloga kulturnih programa u gradu Koprivnici, recenzentica nastavnih materijala iz povijesti u Eksperimentalnoj provedbi novog kurikuluma, izrađuje digitalne materijale uključujući i nagrađeni DOS o Napoleonu Bonaparteu.

Ivan Piskač; Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Ivan Piskač rođen je 1987. godine u Koprivnici. 2010. godine završava studij na PMF-MO i stječe zvanje magistra edukacije matematike i informatike. Od rujna 2010. zaposlen je u OŠ "Đuro Ester" u Koprivnici na radnom mjestu nastavnika matematike, a od 2013. i kao administrator eDnevnika. Tijekom svog rada sudjelovao je u nekoliko projekata, među ostalim i u projektu ATS2020, prekograničnom projektu EduTech, projektu Znanje kao dar (rad s darovitim učenicima) i K1 Erasmus+ projektu Going the extra mile. Sudjeluje u radu povijesne skupine "Povijest za budućnost" kojoj je cilj dramatizacija odabranih povijesnih događaja. Aktivni je korisnik eTwinning platforme. U radu često koristi digitalne alate u svrhu osuvremenjivanja i podizanje kvalitete nastave.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC