Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »

                                                 3D pisači u nastavi

U nastavi fizike učenik bi trebao istraživati na iskustven način za što je potreban adekvatan pribor kojeg većna škola u dovoljnoj količini nema. Suočeni s obaveznim eksperimentlanim dijelom nastave kojeg uvodi "Škola za život" i frustrirani zbog velikih cijena pribora na tržištu, kabineti fizike Srednje škole i Osnovne škole Jastrebarsko su odličili izraditi njima potreban pribor pomoću 3D pisača kojeg posjeduju. Svoja znanja, iskustva i svaki drugi oblik podrške profesori koji rade na projektu podijelit će sa zainteresiranim sustručnjacima sa idejom da se što veći broj kabineta fizike osamostali i postane samoodrživ. Profesorica kemije prikazat će primjenu 3d pisača i u nastavi kemije, biologije i geografije.

Autor(i):

Vanja Novosel; Srednja škola Jastrebarsko

Vanja Novosel rođena je 02.04. 1983.u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završila je u Jastrebarskom. 2009. g. diplomirala je na fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu sa zvanjem prof. fizike, a 2010. g. Matematičkom odsjeku sa zvamnjem prof. matematike i fizike. Od 2007. je radila u Prvoj informatičkoj školi s pravom javnosti i OŠ August Cesarec u Zagrebu. Od 2010. do danas radi u Srednoj školi Jastrebarsko.

Irena Peruš; Osnovna škola Ljubo Babić

Irena Peruš rođena je 04.01.1990. u Zagrebu. Završila je XI Gimnaziju u Zagrebu te je 2014. diplomirala na Fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu sa zvanjem magistre edukacije fizike. Već pet godina radi kao učitelj fizike u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom. Suradnik je Školske knjige te je dobitnica priznanja Hrvatskog fizikalnog društva za 2018. godinu radi dugogodišnjeg mentorskog rada s učenicima koji postižu vrhunske rezultate na Državnim natjecanjima.

Ivan Sirovica; Osnovna škola Ljubo Babić

Ivan Sirovica roden je 21.06.1989. Osnovnu i srednju skolu zavrsio je u Jastrebarskom. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu sa zvanjem magistar inzinjer strojarstva. Kao nastavnik Mehanike i Tehnickog crtanja radio je u Industrijsko strojarskoj skoli u Zagrebu, a zadnjih 4 godina radi kao ucitelj fizike i tehnicke kulture u OS Ljubo Babic u Jastrebarskom. Voditelj je izvannastavne aktivnosti Robotika.

Ana Magovac; Srednja škola Jastrebarsko

Ana Magovac rođena je 11.01.1984. Osnovnu i srednju školu završila je u Jastrebarskom. Diplomirala je na PMF-u u Zagrebu sa zvanjem prof. fizike i kemije. Radila je u kratko OŠ Dubrava i OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu tijekom 2007. i 2008. godine. Od 2008. g. do danas radi u SŠ Jastrebarsko. Dobitnica je nagrade za odličan uspjeh na kemijskom odsjeku 2006. godine.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC