Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
7.1MB

                                                 Vukovar – Our view of smart living

Predstavljanje projekta „Vukovar – Our view of smart living“ (putem prezentacije i izrađene makete) koji je osvojio prvu nagradu na ovogodišnjem kreativnom natječaju u sklopu donacijskog programa Generacija Next i pobijedio na Arduino Day Community Challenge-u 2019. održanom u Milanu. Projektom smo omogućili učenicima upoznavanje sa svijetom Arduina i Internet of Things te sa sigurnošću možemo ustvrditi, potaknuli razvoj kreativnosti, kolaboracije, inovativnosti, stjecanje korisnih iskustava tijekom učenja, a sve to sa ciljem unapređivanja vještina i stjecanja potrebnih znanja kako bi se naši učenici pripremili za tržište rada u kojem nedostaje stručnjaka u području STEMa. Maketa predstavlja glavnu vukovarsku ulicu i šetnicu uz Dunav a u njoj su implementirana arduino rješenja za pametnu rasvjetu, semafor, parking i solarni tragač. Izrada makete pametnoga grada Vukovara vođena je idejom: „OUR SOLUTION TO LESS POLLUTION“. Naši učenici su radom na ovom projektu, stekli iskustava učenja kroz aktivno sudjelovanje u timskom i suradničkom okruženju što im je dodatno osnažilo motivaciju za učenje jer će zasigurno stečena znanja i iskustva s lakoćom moći integrirati u svakodnevnicu ali i u budući profesionalni život.

Fotografija: Maketa pametnog grada Vukovara: https://bit.ly/2HKCEfd Fotografija: Arduino komponente: https://bit.ly/2ujilh7

Autor(i):

Sanja Pavlović Šijanović; Gimnazija Vukovar

Rođena je 12. srpnja 1974. godine u Vukovaru. Osnovnu školu te 1. i 2. razred Prirodoslovno-matematičke Gimnazije završava u Vukovaru a zbog ratnih zbivanja nastavlja srednjoškolsku naobrazbu u Gimnaziji Varaždin. Proglašena je učenicom generacije i u tom vremenskom periodu intenzivno volontira u Gradskom društvu Crveni križ Varaždin. Na fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu, upisuje program studija Informatike, smjer Informacijski sustavi te stječe stručnu spremu sedmog stupnja i stručni naziv Diplomirani informatičar. Na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu, stječe pedagoško-psihološku izobrazbu. Po povratku u Vukovar, 2001. godine zapošljava se u Gimnaziji Vukovar kao profesor informatike. Stručni ispit položila je 2003. godine u XV. Gimnaziji u Zagrebu za zanimanje profesora informatike-računalstva. Predaje u jezičnim, općim i prirodoslovnim usmjerenjima. Voditeljica je Stručnog aktiva za matematiku, fiziku i informatiku od 2002. godine, sindikalni povjerenik NSZSSH podružnice Gimnazije Vukovar od 2008. godine te povjerenik Gradskog društva Crveni križ Vukovar od 2002. godine. Član je Školskog odbora u trećem uzastopnom mandatu. Od 2015. godine administrator e-dnevnika. Sudjeluje je u brojnim projektima vezanim za edukacije odraslih te nastavnika: ECDL, e-Škole, Unapređenje pismenosti temelj cjeloživotnog učenja, Kako uspješno učiti u online okruženju … Microsoft Innovator Educator Expert od 2016. godine a 2018. godine stječe status Microsoft Innovator Expert Trainer. Redovito se stručno usavršava, sudjeluje u projektima, piše stručne članke i radove te voli nove izazove. Kao MIEE i profesor mentor trudi se unositi promjene u obrazovni sustav, istraživati nove načine poučavanja i učenja te se orijentirati na životne vještine koje zahtjeva život u 21. stoljeću.

Davor Šijanović; Gimnazija Vukovar

Rođen je 12. studenoga 1969. godine u Vukovaru. Osnovnu i srednju školu završava u Vukovaru, te upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu, gdje završava tri godine, ali zbog ratnih zbivanja odlazi u Sjedinjene Američke Države i tamo ostaje do otvaranja mogućnosti za povratak i nastavak školovanja. Tijekom boravka u SAD-u pohađa Sveučilište u Sacramentu, CA i polaže predmete iz struke koji su mu priznati u Zagrebu, gdje završava diplomski studij. Poslijediplomski fakultet upisuje na Sveučilištu u Sacramentu, završava jednu godinu, iz privatnih razloga vraća se iz SAD-a i nastavlja svoj profesionalni put u Gimnaziji u Vukovaru, gdje radi od 1998. godine na poslovima nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture. Stručni ispit položio je 2001. godine u I. Gimnaziji u Zagrebu. U periodu od 2013. do 2018. godine uspješno je obnašao dužnost ravnatelja Gimnazije Vukovar u vrijeme početka i završetka pilot projekta CARNet –a e – Škole. U školskoj 2018./2019. godini nastavlja raditi u Gimnaziji Vukovar na radnom mjestu nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture. Osim nastavničkih obveza, aktivan je u lokalnoj zajednici kao član koordinacijskog tima „Za osmijeh djeteta u bolnici” i etičkog povjerenstva Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana i član je nadzornog odbora Hrvatskog Veslačkog kluba Vukovar. Redovito se stručno usavršava, kako u struci, tako i u primjeni IKT-a u nastavi. Aktivno i potpuno vlada Engleskim jezikom na razini C1 (položen TOEFL ispit u SAD). Uvijek nastoji usredotočiti se na inovacije i razvijati kreativnost kod djece kako bi svojim iskustvom dao doprinos unaprjeđenju obrazovnog sustava RH (škola za život)

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC