Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
47.6MB

                                                 (Ne)zaboravljene igre - CRO-ENG 10:7

Projekt (Ne)zaboravljene igre - CRO-ENG 10:7 osmišljen je sa ciljem upoznavanja učenika sa starim, zaboravljenim igrama iz doba djetinjstva njihovih roditelja, baka, djedova, te pronalaskom istih ili sličnih igara u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija i alata pri snimanju i obradi snimljenog sadržaja. Na osnovu prikazanog videa koji je proizašao iz projekta (Ne)zabravljene igre realiziranog 2017. godine učenici su predložili da isti napravimo na engleskom jeziku. Prilikom dogovora učenika i učiteljica, stvorila se ideja o tom da učenici istraže koje su slične i/ili iste igre u Ujedinjenom Kraljevstvu, te da snime video o njima. U projektu su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda, učiteljica informatike Nikolina Čović Gusić i učiteljica engleskog jezika Maja Sarić Budić. Projekt je uključio učenike u svim segmentima izrade videa; odabir lokacije, osmišljavanje kadrova, glumljenje, snimanje, korištenje profesionalne opreme, montaža, pisanje teksta. Projekt je izazvao velik interes. Ovim izlaganjem ćemo prikazati tijek cijelog projekta i završne uratke.

Autor(i):

Nikolina Čović Gusić; Osnovna škola Trilj

Rođena 1983. godine u Sinju. 2009. godine diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, smjer Informatika i tehnička kultura. Iste godine zaposlena u Osnovnoj školi Trilj kao učiteljica informatike. Tijekom dosadašnjeg rada primjenjuje suvremene metode poučavanja i korištenje različitih dostupnih internet servisa za rad s učenicima te učenje kroz igru. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole. Mentor kolegama pripravnicima. Dugogodišnja urednica školske web stranice, administrator imenika, e-Dnevnika, e-Upisa. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova. 2018. je promovirana u zvanje učitelj mentor.

Maja Sarić Budić; Osnovna škola Trilj

Rođena je 18. srpnja 1984. u Sinju. U srpnju 2007. godine diplomirala je na Sveučilištu u Zadru, te stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti i profesorice sociologije. Od rujna 2007. je zaposlena u Osnovnoj školi Trilj na mjestu učiteljice engleskog jezika, te radi s učenicima dobi 9-15 godina. 2017. godine promovirana u zvanje učitelj mentor. Uživa u podučavanju engleskog jezika jer joj pruža beskrajne mogućnosti u korištenju različitih nastavnih metoda i materijala, kao i korištenja digitalnih alata. Četiri godine radi kao voditeljica područne škole Košute. Organizatorica je velikog broja događanja u školi. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole (Debata, Europski dan jezika, ....). Sudjeluje u različitim europskim projektima; e-Twinning, ATS 2020. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Redovito se usavršava u području engleskog jezika. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC