Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »

                                                 Scientix: Kako biti kreativan na jednostavan, jeftin i zabavan način?

Nastavnici u svom svakodnevnom radu nailaze na različite izazove, a jedan od njih je kako nastavu učiniti što zanimljivijom učenicima te kako im jednostavnim metodama s lako dostupnim i jeftinim materijalima omogućiti razumijevanje određenih pojava i kompleksnih prirodnih zakona na jednostavan, interaktivan i zabavan način.

Autor(i):

Tina Marković; CARNET

Tina Marković radi na mjestu voditeljice Centara potpore u CARNET-u. Posjeduje višegodišnje iskustvo u vođenju europskih projekata te u provođenju projektnih aktivnosti koje imaju za cilj popularizirati primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju te integraciju inovativnih metoda u učenju i poučavanju. Zadnje dvije godine vodi projekt Scientix kojem je cilj popularizacija prirodoslovnih predmeta kod nastavnika osnovnih i srednjih škola te stvaranje zajednice praktičara svih STEM nastavnika u zemljama članicama EU. U sklopu tog projekta organizira radionice, fokus grupe za nastavnike te različite druge oblike grupnog rada koji doprinose razmjeni ideja i iskustava te širenju informacija. Kroz pilot projekt e-Škole sudjelovala je u dijelu koji se bavio opremanjem Regionalnih obrazovnih centara (ROC) u pet škola uključenih u pilot projekt. Članica je i programskog odbora Znanstvenog piknika u kojem CARNET sudjeluje od 2015. godine kao jedan od organizatora. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Poslovna informatika. Završila je CARNET-ovu E-learning akademiju i stekla licencu projektnog menadžera.

Andrea Pandurović Ugrin; CARNET

Andrea Pandurović Ugrin je Specijalistica u CARNET-ovom uredu za administraciju i vođenje EU projekata. Ima bogato iskustvo u radu s korisnicima, grupama te vođenju i osmišljavanju edukacija kao i facilitaciji. U CARNET-u je uključena u provedbu e-Škole projekta kroz aktivnosti praćenja i izvještavanja o nastalim troškovima i aktivnostima provedbe projekta. Nova je članica tima koji radi na Scientix projektu te se detaljnije upoznaje s temama popularizacije znanosti i STEM područja.

Krešimir Čanić; Znanstveno-edukativni zabavni centar - ZEZ

Krešimir Čanić aktivno se bavi popularizacijom prirodnih znanosti i jedan je od voditelja projekta «Mala meteorološka radionica» (www.malameteo.com), te koautor knjige pokusa za djecu od 8 do 12 godina „Mali meteorolog“. Vodio je znanstveno popularne radionice za djecu i mlade na Festivalu znanosti, Meteorološkim izazovima, Noći istraživača, Ljetnoj tvornici znanosti, smotrama klubova mladih tehničara Grada Zagreba, kampu izviđača Burnjak i Domu crvenog križa Novi Vinodolski. Autor i voditelj je mnogih znanstveno popularnih događanja i radionica kao što su: Zvuk, Mali prirodoslovac, Moje dijete kockar, Struja struji, Tajne šifre i pisma, Mali istraživač, Kratka povijest tajnih šifri i pisama... Kao jedan od programskih voditelja Znanstvenog piknika sudjeluje u osmišljavanju i vođenju više znanstveno popularnih predstavljanja hrvatske na međunarodnim događanjima. Autor je znanstvene instalacije „Najveće Newtonovo njihalo u SE EU“. Sudjeluje u edukaciji osnovnoškolskih učitelja i profesora u sklopu stručnih aktiva iz područja meteorologije i klimatologije. U svojim aktivnostima Krešimir potiče mlade da primjećuju svakodnevne životne situacije oko sebe, te ih potiče na reagiranje, a ne pasivno promatranje, želi im pomoći da izraze svoje stavove i mišljenja. Jedan je od osnivača Mreže popularizatora znanosti. Krešimir je i aktivni član udruga Hrvatsko meteorološko društvo, Hrvatsko interdisciplinarno društvo, Mehatronik i Otvorene računalne radionice. Savjetnik je Tehničkog muzeja Nikola Tesla za područje popularizacije znanosti, te Školske knjige za EU projekte iz područja obrazovanja. Za svoj rad nagrađen je 2015. godine godišnjom nagradom tehničke kulture „Faust Vrančić“. Od 2017. godine član je Savjeta za razvoj civilnog društva vlade RH iz područja Tehničke kulture.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: nisu potrebna predznanja

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC