Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
11.7MB

                                                 Demokratsko sudjelovanje kroz eTwinning

Cilj radionice je upoznati sudionike s demokratskim sudjelovanjem putem online projekata na eTwinning platformi kao i provedbom videokonferencije kao metode učenja u sklopu razvoja kompetencija. Sudionici će upoznati i mrežne edukacije koje se provode na eTwinningu u sklopu stručnog usavršavanja učitelja. Demokratsko sudjelovanje je sastavni dio eTwinninga i tema 2019. godine. Kroz eTwinning učitelji stvaraju projekte koji razvijaju uključivost, slobodu govora i promiču demokratski dijalog uz otvorenost, odgovornost, učinkovitost i koherentnost. eTwinning promiče vještine potrebne za postizanje demokratske kulture kao što su autonomno učenje, analitičko i kritičko razmišljanje, slušanje i promatranje, empatija, fleksibilnost i prilagodljivost te jezične, komunikativne i višejezične vještine, spremnost na suradnju i rješavanje sukoba. Putem tih vještina eTwinning ističe prednosti aktivnog građanstva i pokazuje da učitelji mogu doprinijeti stvaranju održivih demokracija.

Autor(i):

Suzana Delić; Agencija za mobilnost i programe EU

Učiteljica savjetnica i magistra primarnog obrazovanja. Koordinatorica međunarodnih projekata te eTwinning ambasadorica. Autorica i voditeljica tečajeva, radionica i predavanja za profesionalno usavršavanje nastavnika i međunarodnu suradnju. Voditeljica videokonferencija te ambasadorica This is our time projekta za Europu.

Tomislav Pavlović; Agencija za mobilnost i programe EU

Učitelj savjetnik, eTwinning i Erasmus+ ambasador, voditelj međunarodnih projekata u OŠ Ludina, predavač i sudionik mnogih tečajeva i radionica profesionalnog usavršavanja učitelja.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Za pohađanje radionice bitne su osnovne digitalne vještine korištenja. Poželjno je da učitelji budu registrirani korisnici eTwinning portala te imaju svoja korisnička imena i lozinke.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC