Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
91.9MB

                                                 Digitalna pristupačnost

23. rujna 2019. stupio je na snagu Zakon o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje s kojim su tijela javnog sektora Republike Hrvatske dužna uskladiti svoja mrežna sjedišta i aplikacije. CARNET je pionir u području osiguravanja digitalne pristupačnosti te je sudjelovao u transponiranju Direktive EU 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora u hrvatsko zakonodavstvo. Temeljem dugogodišnjeg iskustva u izradi pristupačnih digitalnih sadržaja, CARNET je izradio i javnosti dao na korištenje Prijedlog standarda digitalne pristupačnosti.

Sudionici ovog izlaganja dobit će uvid u pojam digitalne pristupačnosti i njegovu svrhu. Predstavljen će im biti Zakon o pristupačnosti, te način na koji CARNET osigurava pristupačnost svojih usluga.

Autor(i):

Sanda Starešina; CARNET

Sanda Starešina, prof. def., specijalistica je CARNET-ovog Odjela za podršku obrazovanju i odgovorna osoba za provedbu mjera kojima se osigurava pristupačnost mrežnih stranica i programskih rješenja. Bila je članica radne skupine za izradu prijedloga Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Radi u timu za web produkciju i strategiju, a prethodno je u CARNET-u vodila Marketing i odjel pilot-projekata.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC