Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.0MB

                                                 Vrednovanje uz interaktivne listiće

Liveworksheets omogućuje pretvaranje tradicionalnih ispita znanja izrađenih u datotečnim formatima .doc, .pdf ili .jpg u interaktivne nastavne listiće. Pomoću njih dijagnostičko, formativno i sumativno vrednovanje u nastavnom procesu je jednostavnije i brže. Interaktivni listići imaju mogućnost uključivanja zvukova, videozapisa, zadataka povlačenja i puštanja, pridruživanja, zadaci kratkog odgovora i višestrukog izbora te vježbe izgovora za koje je potreban mikrofon. Na početku radionice je planirano kratko predstavljanje alata na primjeru unaprijed izrađenog interaktivnog listića kojem će polaznici pristupiti u ulozi učenika. Tijekom radionice polaznici će se upoznati sa prednostima alata: jednostavnost izrade, štedi vrijeme i papir (budimo ekološki osviješteni), postojanje velike zbirke izrađenih interaktivnih listića... Polaznici će se registrirati u alat, te će vođenom aktivnosti usvojiti izradu interaktivnog nastavnog listića. Voditelji radionice će podijeliti sa polaznicima listić kreiran u Wordu. Sudionici radionice će preuzeti dokument učitati u Liveworksheets i oblikovati tipove zadataka (npr. zadatke višestrukog izbora, pridruživanja). Korištenje ovog alata potiče upotrebu digitalnog okruženja za vrednovanje ostvarenosti ishoda i veću motivaciju učenika. Po završetku radionice polaznici će međusobno razmijeniti izrađene nastavne sadržaje u ulozi nastavnika i učenika. Kroz navedene aktivnosti će se provjeriti ostvarenost cilja i ishoda radionice.

Autor(i):

Marija Jurišić Šarlija; Zdravstvena škola Split

Radi u Zdravstvenoj školi u Splitu kao nastavnik matematike i fizike. Početkom 2016. godine napredovala u zvanje mentora. U školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi istraživači“ i sudjeluje u nizu projekata (Večer matematike, Festival znanosti, Festival matematike, Znanstveni piknik, Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi, Tjedan hrvatskih fizičara, Dan broja Pi, Tjedan novca…) s ciljem popularizacije znanosti. Pohađala te završila niz radionica i tečajeva. Udana je i majka dvoje djece. Voli svoj posao, rad s djecom, nova iskustva, dobro društvo i pozitivnu energiju.

Ana Paradžik; Zdravstvena škola Split

Diplomirala fiziku na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu. Radi Zdravstvenoj školi Split gdje predaje fiziku, biofiziku i elektroniku. U svrhu povećanja zainteresiranost mladih za znanosti, u školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi istraživači“ i sudjeluje u nizu projekata (Tjedan hrvatskih izumitelja, Festival znanosti, Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi Split, Dan broja Pi, Dioklecijanovog vodovoda, Večeri znanstvenih dokumentaraca). U slobodno vrijeme voli čitati, gledati filmove, putovati i družiti se s prijateljima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Osnovno znanje korištenja računala.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC