Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.3MB

                                                 Book Creator

Polaznici će dobiti uvid u jednostavnu online aplikaciju Bookcreator za kreiranje digitalnih knjiga u vlastitoj online knjižnici koju je moguće dijeliti sa učenicima ili učiteljima te je u njoj moguće surađivati online te na taj način kreirati i zajedničke digitalne knjige i stripove. Polaznicima će se unutar 15 do 20 minuta prezentirati osnovni alati za rad: prijenos medija i pretraživanje fotografija online preko ugrađene tražilice, umetanje i uređivanje teksta, snimanje vlastitog audio zapisa, Google karte, alate za stripove, umetanje oblika, tekstura i dr. Nakon kratke prezentacije spomenutih alata polaznici će do kraja radionice izraditi jednostavnu digitalnu knjigu putem autorove dijeljenje knjižnice u kojoj će predstaviti sebe te svoj grad/mjesto iz kojega dolaze. Cilj radionice će biti ostvaren i vidljiv gotovim digitalnim knjigama polaznika na jednome mjestu u online knjižnici autora radionice.

Autor(i):

Danijel Forjan; Osnovna škola Pantovčak

Danijel Forjan, diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz predmeta informatika (diplomirao 2007. godine na Učiteljskom fakultetu u Osijeku). Radio je osam godina kao učitelj informatike i mentor u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu te u njoj obavljao i poslove administratora imenika i resursa. Uređivao je i vodio školsku web stranicu te službeni Facebook profil škole. Budući da je ustanova u kojoj je radio e-Škola, obavljao je i poslove e-tehničara i mrežnog administratora za upravljanje mrežnom opremom i sustavom za upravljanje i nadzor mreže. Od završenih tečajeva još ima i standardnu diplomu iz ECDL-a, a na Učilištu Algebra je završio i za „Sistem i mrežnog administratora – Specijalista“. Prošao je i edukaciju za Oracle Academy (Java i Greenfoot). Na prijedlog Udruge „Suradnici u učenju“, 2015.g., imenovan je za ENABLE ambasadora za Hrvatsku, a od strane Microsofta je uvršten i za Micosoft Innovative Expert za 2016.g./2017.g. kao i za 2017./2018.g. U ustanovi u kojoj radi je ujedno i mentor učenicima na natjecanjima iz informatike i robotike u Croatian Makers ligi (mBot, Internet of things i micro:bitovi). Kada ne radi u nastavi, stručno se usavršava preko Microsoft Education online tečajeva, webinara kao i CARNET Loomen kolegija informatičke tematike i piše stručne članke za časopise i novine jer vjeruje da se konstantno treba usavršavati kako bi bili u tijeku sa razvojem tehnologije i novim metodama za rad sa učenicima. Sve što nauči dijeli s kolegama i učenicima. Od rujna 2019. radi kao učitelj informatike u OŠ Pantovčak u Zagrebu.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Polaznici trebaju imate osnovna znanja rada na računalu, rada sa internet preglednicima te internetu kao i posjedovanje aai@eduhr identiteta ili Gmail računa za prijavu na aplikaciju.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC