Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
3.2MB

                                                 Italija - u riječi i slici

Tijekom nekoliko proteklih školskih godina u sadržaju naših školskih kurikuluma dosta je projekata koji uključuju korištenje digitalne tehnologije i web alata u nastavi. Isto tako realizirani su brojni projekti koji su uključivali korelaciju više predmeta. Protekle školske godine u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik ostvaren je projekt Italija u riječi i slici, realiziran od strane kolegica Kolinde Gabrilo, prof.Engleskog i Talijanskog jezika i Ane Perak, prof.Geografije. Cilj projekta bio je upozati se s Italijom kroz korišenje različitih web alata, te kako isti web alati razvijaju učeničke kompetencije u dva potpuno različita područja Geografiji i Talijanskom jeziku. Korelacijom ovih dvaju predmeta željeli smo potaknuti učenika na sveobuhvatno usvajanje gradiva. Međupredmetna korelacija traži poseban angažman učitelja i učenika. Ona omogućava kvalitetnu i suvremenu nastavu. Povezujući gradivo više predmeta uz razumijevanje i primjenu, mnogo se lakše uči i pamti. Povezivanje predmeta pretpostavlja motiviranost i spremnost profesora (i učenika) na suradnju, a time se osim znanja usvajaju još brojne kompetencije važne za život svakog pojedinca.

Autor(i):

Ana Perak; Katolička osnovna škola Šibenik

Rođena u Splitu 1973. godine. Studij geografije završila u Zagrebu na Prirodoslovn-matematičkom fakultetu 1997.g. Ima 21 godinu radnog iskustva u školi, od toga 19 godina u osnovnoj školi. U odgojno obrazovnom radu trudi se primjenjivati suvremene metode pri poučavanju, u prilog tome izdvaja: - Školske godine 2009./2010. vodila projekt STANOVNIŠTVO OTOKA KRAPNJA 1948. - 2001. Ovaj projekt je odrađen u okviru projekta E - ŠKOLA GEOGRAFIJE Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu. - Školske godine 2009./2010. uključila se u COMENIUS projekt Agencije za mobilnost i programe EU. Dvije godine vodila projekt naziva TRAVELLING STORIES. - 2012. ponovno se uključila u Comenius projekt Agencije za mobilnost i programe EU, bila u školi kordinator projekta What is g(r)o(w)ing on? - završila ECDL program za stjecanje europske računalne diplome 2009. godine -završila CARNETOVU E-learning akademiju program Course Design 2012.godine - sudjelovala u projektu Inpiring Science Education - 2014. postala voditelj ŽSV geografije Šibensko-kninske županije - Sudjeluje u više eTwinning projekata od 2016. -promovirana u staus učitelj savjetnik 25.11.2016. - na prošlogodišnjem CUC-u održala izlaganje TOUR BUILDER- otključajmo globus

Organizator brojnih terenskih obilazaka za učenike i nastavnike. Održala više stručnih predavanja na županijskim, međužupanijskim i državnim skupovima.

Kolinda Gabrilo; Katolička osnovna škola Šibenik

Rođena u Šibeniku 1976. godine. Studij talijanskog i engleskog jezika i književnosti završila u Zadru na Filozofskom fakultetu 2001.g. Ima 16 godina radnog iskustva u školi, od toga 15 godina u osnovnoj školi. U školi organizira razne projekte od kojih izdvaja: • Europski dan jezika • Stop bullying • Dječja prava • Obilježavanje Svjetskog dana grada • Kao Romeo i Julija • Ernest Hemingway and The Old Man and the Sea • Is there chance for us • Mark Twain and Tom Sawyer • Italija u riječi, slici i pjesmi • Božić u objektivu

- izradila s djecom Turistički vodič Šibenika i Upoznajmo Hrvatsku na engleskom jeziku - završila ECDL program za stjecanje europske računalne diplome 2005. godine - promovirana u zvanje učitelj mentor talijanskog jezika 8.2.2019.

Redovito sudjeluje u provođenju i organizaciji županijskog natjecanja iz talijanskog jezika bilo kao član stručnog povjerenstva. Redovito se stručno usavršava odlaskom na skupove u organizaciji stručnih vijeća učitelja engleskog i talijanskog jezika i stručne skupove u organizaciji Agencije, sudjeluje u radu stručnog vijeća učitelja i nastavnika talijanskog jezika za Šibensko-kninsku županiju kao predavač, sudjeluje u radu istih te prati stručnu literaturu i stručne časopise.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC