Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
9.6MB

                                                 Tko visoko leti - Faust Vrančić

Interaktivno izlaganje govori o projektu koji je u školskoj godini 2018./2019. povezao četiri škole Osječko-baranjske županije: OŠ „Matija Gubec“, OŠ Popovac, OŠ August Šenoa i OŠ Tenja. Projekt je nastao kao potreba popularizacije fizike kao školskog predmeta i veća motivacija učenicima osnovne škole za učenjem fizike. Započeo je kao škola bez zidova posjetom Memorijalnom centru Faust Vrančić u Prvić Luci gdje su učenici razgledali zbirku modela izuma Fausta Vrančića te na multimedijalnim displejima igrali edukativne igrice. Po povratku u školu posjetili su virtualni muzej Fausta Vrančića gdje su dobili ideju za izradu igrokaza čitajući e-slikovnice, igrajući kvizove i slažući slagalice. Igrokaz je poslužio kao korelacija i integracija između fizike i drugih nastavnih predmeta te kao poveznica s izvanpredmetnim područjima važnima za razvoj dječje osobnosti. Glazbene podloge za potrebu igrokaza učenici su obradili alatom Gold Wave, a filmove uredili koristeći alat Movie Maker. Igrokaz je predstavljen i široj populaciji učenika i učitelja fizike na Zimskoj školi fizike. Organizirane su i radionice izrade visećeg mosta u 3D olovci, radionice izrade zmajeva koji su nosili poruke na njemačkom jeziku, radionice izrade padobrana te mala škola letenja dronom. Izrađeni zmajevi poslužili su za organiziranje natjecanja u letu zmajeva. U suradnji s CTK Osijek održana je i radionica izrade klizača i natjecanje u bacanju istih te radionica izrade Faustovog padobrana i nekih Faustovih izuma.

Autor(i):

Jasmina Alilović; OŠ "Matija Gubec", Čeminac; CTK Čeminac; CTK Osijek

Jasmina Alilović je rođena 7.2.1971. u Osijeku. Po zanimanju je profesor matematike i fizike, a zaposlena u OŠ “Matija Gubec” u Čemincu kao učiteljica matematike i fizike, već 21 godinu. 2016. godine imenovana je u zvanje učitelja savjetnika iz matematike. Volontira u dvije udruge, Udruzi Đola za razvoj ruralnog turizma i Centru tehničke kulture Čeminac. Mentorira i u Centru tehničke kulture grada Osijeka. Redovito se stručno usavršava i svoju kreativnost se trudi prenijeti na svoje učenike.

Željka Krizmanić; OŠ "Matija Gubec", Čeminac; CTK Čeminac; CTK Osijek

Željka Krizmanić rođena je 16.2.1973. u Kneževu. Po zanimanju je učiteljica razredne nastave, zaposlena u OŠ “Matija Gubec”, a radi kao učiteljica razredne nastave. U zvanje učitelja mentora imenovana je 2019. godine. Volontira u Centru tehničke kulture Čeminac. Mentorira i u Centru tehničke kulture grada Osijeka.

Katarina Tomić; OŠ Tenja; CTK Osijek; CB Radioklub „Lega“ Osijek

Katarina Tomić je rođena 13.1.1983. u Osijeku. Po zanimanju je profesor fizike i tehničke kulture s informatikom, a zaposlena u OŠ Tenja u Tenji kao učiteljica tehničke kulture. Dobitnica je nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2016.g., te državne nagrade Faust Vrančić za 2016. g.

Anela Pejić; Osnovna škola August Šenoa, Osijek; OŠ Popovac; CTK Čeminac

Anela Pejić je rođena 17.7.1986. u Gradačcu, BiH. Po zanimanju je magistra edukacije njemačkog jezika i književnosti, a zaposlena u OŠ August Šenoa u Osijeku i OŠ Popovac u Popovcu kao učiteljica njemačkog jezika. U nastavi radi 8 godina. Volontira u Centru tehničke kulture Čeminac.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC