Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
8.0MB

                                                 Global Science Opera-znanost, umjetnost i digitalna interakcija u jednom

U ovom interaktivnom izlaganju sudionike ću upoznati s radom organizacije koja okuplja znanstvene i umjetničke institucije,škole,sveučilišta sa svih kontinenta,a naziva se Global Science Opera (GSO). Glavna joj je inicijativa povezivanje znanosti i umjetnosti,koja je počela je 2014. godine,radom na projektu ˝Skylight˝.Glavni su zadatci na projektu bili: napisati znanstvenu operu na način da se kreativno pristupi istraživanju znanosti i umjetnosti u školama,surađujući sa Sveučilištem Stord, (Norveška),stvoriti globalnu mrežu učitelja prirodoslovlja,osmisliti učenje na daljinu temeljem uporabe ICT-a.Učenici su mogli komunicirati s profesorima,skladatelji s fizičarima,učitelji prirodnih znanosti s učiteljima glazbe i opernim pedagozima, a svi sudionici mogli su međusobno učiti i istraživati prema demokratskim načelima jednakosti, poštovanja i prijateljstva.To je prvi projekt u svijetu koji je povezao ljudsku zajednicu u području znanosti i umjetnosti uporabom digitalne tehnologije i live-streaminga. 2018. godine pridružuje im se i Hrvatska.Na edukaciji u Grčkoj, upoznajemo voditeljicu GSO projekta i odazivamo se njezinu pozivu sudjelovanja u projektu ˝One ocean˝.Cilj projekta bio je povezati sudionike iz 35 zemalja svijeta u ekološkim temama zaštite oceana.Hrvatska je obradila tematiku globalnog zatopljenja i otapanja ledenjaka.Slijedi najljepši dio projekta: proces stvaranja umjetničko-znanstvenog djela koji je podrazumijevao suradnju učenika s profesorima biologije sa sveučilišta iz Norveške i Grčke,ekolozima iz cijeloga svijeta,putem Skype-a i video konferencije.Kada su učenici sakupili dovoljno informacija o globalnom zatopljenju,krenuli smo s kreativnim,stvaralačkim dijelom.Osmislili smo tekst pjesme, uglazbili ga i stvorili glazbeni spot. Spot je pridodan uratcima svih ostalih zemalja i tako je nastala ova jedinstvena ekološko-znanstveno-umjetnička opera,prikazana live-streamingom 12. prosinca 2018.Operu moguće je pogledati na Youtube kanalu na linku: https://www.youtube.com/watch?v=sJUwzstTmJ8

Autor(i):

Sanja Minarik; Osnovna škola Frana Galovića

Sanja Minarik rođena je 1973.godine u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu te Učiteljski fakultet. Od 1996. godine radi u Osnovnoj školi Frana Galovića u Zagrebu, kao učiteljica razredne nastave. U prosincu 2017. promovirana je u zvanje učitelja savjetnika. U svakodnevnoj nastavnoj praksi, već niz godina primjenjuje znanja, metode, postupke i oblike poučavanja koji su u skladu s filozofijom i metodologijom usmjerenom na dijete. Djeca današnjeg doba zahtijevaju drugačije metode, postupke, oblike, sadržaje rada, kako bi zadovoljila svoju znatiželju, napredovala u svojim sposobnostima i ostvarila svoje mogućnosti. Licencirani je voditelj aktivnosti za rad s potencijalno darovitim učenicima. Sudjeluje u mnogim e-Twinning projektima (˝100. dan škole˝. ˝Igre bez granica˝, ˝Broj do broja˝...) i u Erasmus + projektu KA1-Razmjena mladih pod nazivom ˝Eco Tesla˝. Na 18. Carnetovoj konferenciji sudjelovala je kao suvoditelj radionice Izrada i programiranje robotskih kolica u Arduino sučelju., na 19. konferenciji održala je interaktivno izlaganje na temu ˝Uporaba digitalnih alata i roditelji˝, a na 20. konferenciji u Šibeniku održala je interaktivno izlaganje na temu ˝Učionica na otvorenom˝. Na natječajima AMPEU u okviru Erasmus+ programa u aktivnostima Transnacionalne suradnje, odabrana je kao sudionik na više kontaktnih seminara na kojima je imala mogućnost razmjene mnogih znanja i iskustava iz područja odgoja o obrazovanja.

Jasna Levanić - Rogić; Osnovna škola Frana Galovića

Jasna Levanić-Rogić rođena je 14.12. 1971. Živi i radi u Zagrebu. Zaposlena je kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Frana Galovića u Zagrebu. Dramske radionice i glazba posebna su joj specijalnost te osmišljava tekstove i sklada pjesme za dječji zbor škole, s kojima osvaja mnoga priznanja i pohvale na dječjim festivalima. Kreativna je, vesela i umjetnička duša.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC