Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
6.9MB

                                                 Zašto lišće u jesen mijenja boju?

Jeste li se nekada zapitali kako je moguće da lišće drveća u jesen mijenjaju boju? Jeste li se zapitali koliko boja skriva list i zašto će se boja lista mijenjati? Ako jeste, odgovore na ova pitanja možete saznati na ovoj radionici uz istraživački rad i informacijsko komunikacijsku tehnologiju.

Svaka skupina će proći kroz sve radionice. 1. Grupa Sastaviti držač pametnog telefona za mikroskop, isprintan 3D printerom, te ga koristiti pri mikroskopiranju u narednim zadatcima.

Mikroskopirati list koristeći isprintani držač pametnog telefona za mikroskop. Fotografirati mikroskopsku građu lista, te fotografije objaviti na online zidu padleta. Usustavljivanje u online alatu Learning Apps 2. Grupa Izdvojiti biljne pigmente iz lista kromatografijom na papiru. Očitavanje kromatograma i računanje faktora zaostajanja svakog sastojka. Usustavljivanje u online alatu Learning Apps 3. Grupa Osna simetrija lista. Listove koji nisu osnosimetrični dopuniti do osnosimetričnih u digitalnom alatu Pixlr.

Zadatci s uputama za rad su postavljeni u interaktivni radni listić Wizzer.me.

Autor(i):

Leopoldina Vitković; Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Leopoldina Vitković rođena je u Našicama 1980. godine. Opću gimnaziju završila je u Našicama. Završila je studij na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje profesora biologije i kemije. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica biologije. Projekt menadžerica je za izradu i provedbu EU projekata. Školska je koordinatorica međunarodnog projekta Eko - škole. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje biologije Osječko-baranjske županije.

Branka Burazer; Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Branka Burazer rođena je u Orahovici 1967. godine. Završila je srednju školu u Našicama, te maturirala kao Suradnik u nastavi. Završila je studij na Pedagoški fakultetu u Osijeku i stekla zvanje profesora matematike i fizike. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica matematike. Od 2004. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje matematike Osječko-baranjske županije.

Ksenija Orešković; Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Ksenija Orešković rođena je u Osijeku 1973. godine. Završila je Matematičko-prirodoslovnu gimnaziju u Našicama. Završila je Filozofski fakultet – pedagogijske znanosti u Zagrebu i stekla zvanje diplomirane učiteljice razredne nastave. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica razredne nastave. Od 2016. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje razredne nastave Osječko-baranjske županije.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Rad na računalu

Procjena razine predznanja: Srednja

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC