Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
9.8MB

                                                 #SurfajSigurnije

Radionica je posvećena novim izazovima kibernetičke sigurnosti koji obuhvaćaju teme sigurnog djelovanja i ponašanja pojedinca u privatnom, poslovnom i društvenom virtualnom okruženju odnosno kibernetičkom prostoru. Cilj radionice je osvijestiti važnost kibernetičke sigurnosti i njene uloge u digitalnom dobu. Polaznici će naučiti prepoznati opasnosti koje vrebaju u virtualnoj stvarnosti, zaštititi uređaje te odgovorno rukovati osobnim i povjerljivim podacima. Teme radionice: sigurnost radnog mjesta – oprema, računalo i drugi uređaji, komunikacija, radni procesi, sigurnost privatnog prostora – komunikacija, društvene mreže, mobilni i drugi prijenosni uređaji, zaštita podataka, socijalni inženjering, prepoznavanje i zaštita od zlonamjernih sadržaja.

Autor(i):

Svan Hlača; Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET, Nacionalni CERT

Svan Hlača je diplomirani sociolog, etnolog i kulturni antropolog zaposlen u CARNET-ovom odjelu za Nacionalni CERT gdje se bavi područjem podizanja svijesti korisnika na internetu kroz održavanje raznih edukacija, radionica te praćenje trendova iz navedenog područja. Ponajviše se bavi temom socijalnog inženjeringa - čovjeka kao najranjivije karike u lancu informacijske sigurnosti.

Vlatka Mišić; Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET, Nacionalni CERT

Vlatka Mišić posljednjih tri godine radi u CARNET-ovom odjelu za Nacionalni CERT gdje se bavi obradom računalno sigurnosnih incidenata i područjem podizanja svijesti sigurnosti na internetu. Interes za područje informacijske sigurnosti iskazuje na Fakultetu prometnih znanosti na kojem 2016. godine brani diplomski rad pod nazivom „Istraživanje sigurnosnih aspekata primjene vlastitih uređaja u korporativnom okruženju“.

Marina Dimić Vugec; Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET, Nacionalni CERT

Marina Dimić Vugec je po struci socijalna radnica koja od svojih studentskih dana radi na raznim projektima iz područja socijalne politike, socijalnog rada, održivog razvoja i razvoja civilnog društva. Svoje višegodišnje projektno iskustvo dijeli s kolegama i kolegicama u CARNET-u, posebno u Nacionalnom CERT-u. Njen primarni profesionalni interes odnosi se na stvaranje inovativnih projekata od same ideje.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Potrebno je samo predznanje korištenja pametnog telefona.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC