Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.8MB

                                                 Igrajmo se ozbiljno - Wordwall za početnike

Polaznici radionice će upoznati Wordwall - jednostavan program za izradu didaktičkih materijala koji se mogu koristiti u digitalnom interaktivnom i pisanom obliku. Interaktivne aktivnosti dostupne su na svim uređajima koji imaju pristup internetu. Provode se individualno pomoću računala, tableta i mobitela te frontalno putem projektora ili pametne ploče. Materijali su primjenjivi u svim etapama sata, a mogu se preoblikovati u radne listove te ispisati ili preuzeti u PDF obliku. Sve aktivnosti se izrađuju pomoću sustava predložaka koje učitelj prilagođava svojim potrebama. Javno objavljeni materijali drugih učitelja se mogu preuzeti, promijeniti i prilagoditi. Postavke programa su omogućene i na hrvatskom jeziku. Sudionici će upoznati ponuđene predloške u besplatnoj i plaćenoj verziji te na koji se način i pod kojim sve uvjetima mogu registrirati. Odigrat će primjere pojedinih vježbi i uvidjeti njihove prednosti, mogućnosti i primjenjivost. Pretraživanjem javnih vježbi, upoznat će mogućnosti preuzimanja, mijenjanja teme i predloška. Naučit će svoje vježbe objaviti i podijeliti drugim učiteljima ili dodijeliti učenicima. Saznat će na koji način svoju vježbu mogu ugraditi na web stranicu ili u neku drugu aplikaciju/program. Ciljevi radionice će biti postignuti kada polaznik izradi korisnički račun, samostalno izradi izabranu vježbu te ju uspješno preoblikuje iz digitalnog u pisani oblik. Podijeljeni u 4-5 skupina, polaznici će odigrati igru predviđenu za grupni rad, a zatim izraditi zadatak s istom temom na različitim predlošcima te će svaka grupa prezentirati svoj rad ostalim sudionicima. Na kraju radionice će odigrati Quiz kako bi upoznali igru za više igrača istovremeno i način praćenja rezultata.

Autor(i):

Ksenija Lekić; Osnovna škola Novska

Ksenija Lekić, Osnovna škola Novska Magistra primarnog obrazovanja u zvanju mentora, 28 godina radnog iskustva. Radi kao učiteljica RN u Osnovnoj školi Novska od 1995. godine. Redovito se stručno usavršava i osim sa svojim učenicima, radi sa studentima i učiteljima pripravnicima. U nastavi koristi IKT i sudjeluje u provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata. Samostalno izrađuje edukativne digitalne materijale, igre i vježbe u različitim programima i alatima te ih rado dijeli ostalim učiteljima u školi i na raznim portalima.

Dražena Potočki; Osnovna škola Novska

Profesorica matematike i fizike Dražena Potočki radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Promovirana je u zvanje učitelj mentor. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja kao i na razvijanju učeničkih generičkih kompetencija. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim usavršavanjima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: dovoljna su osnovna znanja u radu s računalom i web 2.0 alatima te aktivna email adresa

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC