Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
2.5MB

                                                 "Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda"

Kako je tema ovogodišnjeg CUCa Na granici mogućega mi želimo kroz našu radionicu s kolegama i kolegicama podijeliti svoja iskustva o temi koja je prisutna u svakom razrednom odjelu, a radi se o izboru predsjednika razreda. Tema je sastavni dio Građanskog odgoja i obrazovanja. Naše nastojanje je u svakom učeniku pobuditi i osvijestiti mogućnosti koje su mu dane- da bira i biva biran, pri tome ga uspješno vodimo da osvijesti koje osobine osoba koju biramo mora imati da bi mogla biti predsjednik razreda. Ova tema nam je izuzetno važna jer smo kroz ovu temu u našoj školi pomjerili granice- ne biraju se "zvjezdice" u razredu već se prepoznaju prave kvalitete pojedinca. Živimo u Slavoniji i smatramo da su promjene u društvu potrebne. Cilj nam je uz primjenu IKTa osvijestiti, proširiti i otvoriti vidike svakog pojedinca da ne ide malen ispod zvijezda već da ostvari svoj potencijal u svom razrednom odjelu, školi, mjestu, društvu, državi. U našem društvu su nužne promjene, a nas 3 smatramo da promjene mogu i trebaju krenuti upravo iz razreda od najranije dobi. Bile bi zahvalne kada bi svoja iskustva i primjere prenijele kroz radionicu na kolegice i kolege da pomjerimo granice i osvijestimo prave vrijednosti koje su temelj našeg društva. Sudionici će kroz različite aktivnosti usvojiti metode rada koje će u praksi u svojim razredima prijmjeniti pri izboru predsjednika razreda. Izvođači će kroz Plickers kviz dobiti povratnu informaciju o postignutim ciljevima.

Autor(i):

Slađana Kristek; OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević", Oriovac

Moje ime je Slađana Kristek i diplomirani sam učitelj i M.A. menadžer i savjetnik za europsko obrazovanje. Od 2007. godine OŠ" Dr. Stjepan Ilijašević" predajem njemački kao izborni predmet. Predana sam svom radu i trudim se stručno usavršavati u svim sferama. Digitalni mediji su mi strast i volim ih primjenjivati u svim segmentima svoga rad. Dinamična sam i komunikativna osoba koja u timu s ljudima s kojim radim nastojim doprinijeti boljitku naše škole i zajednice.

Julijana Kolundžić; OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević", Oriovac

Učiteljica sam prvog razreda PŠ Slavonski Kobaš. Imam 15 godina radnog staža. U veljači 2015. sam promovirana u zvanje učitelja mentora. Redovito učim i stručno se usavršavam. Imala sam priliku surađivati sa savjetnicom u Agenciji za odgoj i obrazovanje te sam održala nekoliko radionica i oglednih sati na Međužupanijskim stručnim skupovima tijekom 2016. i 2017. godine. Isto tako, često održavam radionice ili predavanja na Županijskim stručnim skupovima.

Antonija Jagodar; OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević", Oriovac

Zovem se Antonija Jagodar. Zaposlena sam u OŠ „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac gdje predajem povijest učenicima od 5. do 8.razreda kao i u PŠ Slavonski Kobaš koja pripada matičnoj školi u Oriovacu. Diplomirala sam 22. studenog 2005. na Filozofskom fakultetu Sveučilište u Zadru te stekla zvanje prof. sociologije i povijesti. Redovito sam se stručno usavršavala na županijskim stručnim vijećima, a svojim ravnateljicama sam zahvalna što su prepoznale moj radni entuzijazam pa sam se usavršavala i na državnim stručnim skupovima. Tako da od 2008. redovito sudjelujem na Državnom stručnom skupu učitelja povijesti na temu Domovinskog rata. Sva znanja nastojim prenijeti na svoje učenike uključujući ih u kulturnu i javnu priredbu na temu Dan sjećanja na poginule branitelje Općine Oriovac. Svečano i s posebnim pijetetom organiziram školsku priredbu vezanu uz temu Dan sjećanja na Vukovar i Dan sjećanja na Holokaust. Dinamična sam i otovrena osoba, surađujem rado s drugim kolegicama i želim doprinijeti boljitku mjesta u kojem radim.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Predznanja nisu potrebna.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC