Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
1.4MB

                                                 Online provjere znanja u digitalnom alatu Wizer.me

Radionica obuhvaća upoznavanje s digitalnim alatom Wizer.me za koji nije potrebno prethodno informatičko predznanje. Alat je besplatan i vrlo jednostavan za korištenje te se može se koristiti za bilo koji nastavni predmet. Korisnici se na Wizer mogu prijaviti pomoću Google i Edmodo računa ili Microsoftovim korisničkim računom, preko kojeg se zatim učenici prijavljuju svojim @skole.hr računom, što na nastavi najviše prakticiramo jer svaki učenik posjeduje vlastiti račun. Wizer.me je alat za izradu interaktivnih zadataka. Konkretno, na ovoj radionici polaznici će naučiti kako izraditi online ispit koji pruža mogućnost povratne informacije učeniku. Ispit se učenicima dijeli pomoću dobivenog koda, dok su pitanja postavljena nasumično tako da svaki učenik ima drugo pitanje ispred sebe čime je smanjena i mogućnost prepisivanja. Wizer je učenicima vrlo atraktivan zbog svoje interaktivnosti i različitih pitanja; višestruki odabir, dopunjavanje, povezivanje, crtanje, razvrstavanje, popunjavanje slike, pitanja s videom ili slikom i dr. Na taj način rješavanje ispita je brže tako da im ostaje više vremena za razmišljanje. Polaznici će naučiti stvoriti svoj digitalni razred gdje će moći pristupiti svim ispitima te ako je potrebno i preuzeti ih na računalo ili isprintati u bilo koje vrijeme. Nakon predstavljenog alata polaznici će sami izraditi online ispit i podijeliti ga s ostalim sudionicima kako bi mogli pristupiti i načinu ocjenjivanja. Ocjenjivanje je vrlo jednostavno i u današnje vrijeme kada učitelji imaju sve više posla, ovaj način ispravljanja ispita im omogućuje uštedu vremena. Nakon radionice polaznici će biti osposobljeni sami koristiti digitalni alat.

Autor(i):

Mateja Petrović; III. osnovna škola Bjelovar

Rođena 1989. godine u Virovitici. Diplomirala 2013. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu - razrednu nastavu s pojačanim predmetom Informatika. Radi kao učiteljica informatike u III. osnovnoj školi Bjelovar. Raznolikim stručnim usavršavanjem doprinosi kvalitetnijoj nastavi i nastoji ju učiniti što suvremenijom i privlačnijom učenicima. Izrađivanjem vlastitih digitalnih sadržaja doprinosi obogaćivanju nastave te tako nastoji povećati motivaciju i interes učenika za stvaranje vlastitih digitalnih sadržaja koji će im svakodnevno učenje učiniti zanimljivijim.

Natalija Stambolija; Osnovna škola Vladimir Bosnar, Stubičke Toplice

Rođena 1989. godine u Zagrebu. Diplomirala 2013. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu - razrednu nastavu s pojačanim predmetom Informatika. Učiteljica je informatike i razredne nastave u Osnovnoj školi Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama. Posvećuje posebnu pažnju stručnom usavršavanju te otkrivanju novih digitalnih alata koje zatim predstavlja svojim učenicima i čini nastavu zanimljivijom. U svojoj nastavi koristi moderne metode, kao što su obrnuta učionica, učenje uz pomoć računala i učenje na daljinu. Zajedno s autoricom Matejom Petrović sudjelovala je na CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji 2017. gdje su na Oglednom satu polaznicima predstavile nekoliko korisnih digitalnih alata.

Irena Petrović; III. osnovna škola Bjelovar

Rođena 1985. godine u Banja Luci. Diplomirala 2009. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu (odsjek u Petrinji) razrednu nastavu s pojačanim programom iz nastavnog predmeta engleski jezik. Radi kao učiteljica engleskog jezika u III. osnovnoj školi Bjelovar, u Bjelovaru. Korištenje e- učionice omogućuje joj bolju motivaciju učenika, razvijanje natjecateljskog duha i njihovu međusobnu suradnju. U slobodno vrijeme voli kreativan rad, čitanje knjiga i vožnju biciklom.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Nije potrebno prethodno informatičko predznanje.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC