Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
29.2MB

                                                 Korelacija nastavnih predmeta Vježbenička tvrtka i Informatika

Izlaganjem će se kroz konkretne primjere predočiti alati kojima se može digitalizirati nastavni proces strukovnih predmeta, a posebice predmeta Vježbenička tvrtka koji je zamišljen kao usvajanje i utvrđivanje teorijskih znanja kroz konkretno obavljanje poslova koji se inače obavljaju u pravoj organizaciji. Učenici uče kako se stvarno osniva tvrtka, kako se obavljaju sve poslovne komunikacije i financijske transakcije, kako se prezentira proizvod/usluga te knjigovodstveno evidentiraju sve promjene. Dakle, učenici postaju zaposlenici u tvrtki te međusobno, s drugim tvrtkama, posluju putem interneta. Tijekom izlaganja kroz primjer akreditacije zaposlenika (učenika) će se sažeto pojasniti primjena sljedećih alata: on-line logomaker-a/Canva, on-line avatarmaker-a, on-line QR code generator-a, jedna od QR mobilnih aplikacija. Kroz primjer promocije proizvoda obuhvatit će se upotreba Padlet-a, MovieMakera, wix.com-a, on-line izrada bar coda. Primjena upotrebe ostalih programa i alata kroz korelaciju predmete Vježbenička tvrtka i Informatika biti će dostupni na web stranici izlaganja: on-line izrada Europass-a, QR mobilna aplikacija, gmail-a i carnet webmail-a, GoogleDisk-a, Piktochart-a, Powtoon-a, Kahoot-a, Popplet-a, Word-a, Excela, Power Point-a, Publisher-a.

Autor(i):

Davor Ramljak; Ekonomsko-birotehnička škola Split

Rođen 1958 godine u Splitu. Profesor Informatike, Cijelo školovanje proveo u Splitu (osnovna škola, srednja tehnička škola, FESB), 18 god radio kao programer, zadnjih 15 godina predaje Informatiku u srednjoj školi. Oženjen, otac 2 cure.

Ivan Režić; Ekonomsko-birotehnička škola Split

Rođen u Splitu 1974, školovanje završio u Splitu, uključujući i EFS. U srednjoj školi radi od 2007 godine, predavajući ekonomsku skupinu predmeta. A ostvario je nekoliko dobrih plasmana na državnim natjecanjima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC