Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
5.4MB

                                                 Ne moraš biti genijalac

Polaznici radionice upoznat će Genially - alat kojim korisnici “oživljavaju” izrađeni digitalni materijal. Primjenjuje se za stvaranje interaktivnih vizualnih sadržaja (slika, postera, obrazovnih igrica, prezentacija i sl.). Genially je idealan alat za suradničko i kreativno učenje što ga čini pogodnim i prihvatljivim kako za učitelje, tako i za njihove učenike. Može poslužiti za izradu cijelih nastavnih jedinica, a posebno je prikladan za učeničke projekte. Genially ima jednostavno sučelje i u svojoj besplatnoj verziji nudi mogućnost kreiranja različitih sadržaja prema profesionalno dizajniranim predlošcima ili slobodnim oblikovanjem. Ne zahtijeva znanje programiranja i omogućuje jednostavno dijeljenje gotovih uradaka te njihovu ugradnju na web stranice. U uvodnom dijelu radionice bit će opisani osnovni pojmovi i mogućnosti alata Genially, te prikazani primjeri gotovih materijala koji su već uspješno primijenjeni u nastavi. Slijedi izrada korisničkog računa te upoznavanje mogućnosti alata kroz frontalnu vježbu uz pomoć i usmjeravanje predavača. Ciljevi radionice će biti postignuti kada polaznik izradi korisnički račun, samostalno izraditi digitalni sadržaj, realizira suradnju s ostalim polaznicima na zajedničkom sadržaju te izrađeni sadržaj podijeli s ostalim polaznicima. Radionica je namijenjena svima koji žele koji žele osposobiti učenike za korištenje suradničkog alata, unaprijediti svoju digitalnu pismenost i kreativnost te time razvijati kompetencije za 21. stoljeće. Za uspješno sudjelovanje u radionici dovoljno je osnovno znanje korištenja računala, interneta i aktivna email adresa.

Autor(i):

Dražena Potočki; Osnovna škola Novska

Profesorica matematike i fizike Dražena Potočki radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Promovirana je u zvanje učitelj mentor. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja kao i na razvijanju učeničkih generičkih kompetencija. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim usavršavanjima.

Ksenija Lekić; Osnovna škola Novska

Ksenija Lekić, Osnovna škola Novska Magistra primarnog obrazovanja u zvanju mentora, 28 godina radnog iskustva. Radi kao učiteljica RN u Osnovnoj školi Novska od 1995. godine. Redovito se stručno usavršava i osim sa svojim učenicima, radi sa studentima i učiteljima pripravnicima. U nastavi koristi IKT i sudjeluje u provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata. Samostalno izrađuje edukativne digitalne igre i vježbe u različitim programima i alatima te ih rado dijeli ostalim učiteljima u školi i na raznim portalima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Osnove rada na računalu (OS Windows), uporaba Interneta, aktivan web mail račun (mail adresa).

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC