Skip to main content
CARNET USERS CONFERENCE 2019

Cijeli program »
Prezentacija
View File
pptx
14.2MB

                                                 Projektna nastava i eTwinning

Tema radionice je projektna nastava koja uvođenjem novih kurikuluma dobiva sve više na važnosti obzirom da se njenim provođenjem aktiviraju učenici te omogućuje kvalitetnije ostvarivanje planiranih ishoda. U okviru radionice polaznici će se upoznati s obilježjima i osnovnim načelima projektne nastave, načinima i ciljevima provođenja, te nekim od alata i platformi za njeno provođenje s naglaskom na eTwinning portal. Sudionici će imati mogućnost vidjeti primjere provođenja projektne nastave u alatima za provođenje projektne nastave kao što su: Trello, MeisterTask, Teams. Napravit će svoje prve prijave na eTwinning portal, kreirati profile. Ovladati će osnovnim postupcima pronalaženja sadržaja i korisnika u okviru eTwinninga, kreiranjem projekata i radom na Twinspace-u okviru eTwinning platforme. Upoznat će se s načinima provođenja eTwinning i Erasmus+ projekata uz podršku eTwinninga te provođenjem projektnih aktivnosti u okviru nastave. Cilj radionice je također da se svi polaznici aktivno uključe u rad eTwinning platforme te će na radionici uvježbati osnovne metode rada, kao i načine planiranja, kreiranja i vođenja projekata. Prednosti provođenja projektne nastave su višestruke: povećava se motivacija i aktivnost učenika, razvijaju samostalnost, samopouzdanje te niz kompetencija (digitalne, socijalne, komunikacijske). Projektna nastava rješavanjem problemskih situacija potiče kreativnost i stvaralaštvo.Odnos između nastavnika i učenika, kao i učenika međusobno postaje partnerski odnos. Učenici radeći timski razvijaju kritičnost kako prema svom, tako i tuđem angažmanu. Etwinning platforma je izvrsno mjesto kako za usavršavanje nastavnika, tako i suradnju s drugim nastavnicima diljem Europe u provođenju projektne nastave.

Autor(i):

Daniela Usmiani; Srednja škola Bedekovčina

Profesorica matematike i informatike. Koordinatorica dva Erasmus+ projekta, aktivna eTwinning ambasadorica. Organizira i koordinira provođenje ispita državne mature u školi od samih početaka i kao koordinator i kao zamjenik koordinatora. Pobornik projekata i projektne nastave koju uvodi kako u nastavi, tako i u radu na nizu eTwinning projekata za koje je 2019 osvojila i Europsku oznaku kvalitete. Aktivno se javlja na natječaje Agencije za mobilnost te je sudjelovala na više međunarodnih tečajeva i susreta: Istanbul (EU Magic – Effective Use of Modern Technology And Games in Education – Istanbul, siječanj 2012.), Bruxelles(Future Classroom Lab course “Programming for the 21st century classrooms”), eTwinning kontakt seminarima u Varšavi i Gdansku. U svom radu surađuje s udrugama iz lokalne zajednice; kao što je Udruga mladih, Društvo naša djeca, Dječji vrtić Bedekovčina za koje provodi edukacije i aktivnosti u okviru projekata. Suradnica CARNet-a u sklopu pilot projekta “e-škole- Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola: održavanje radionica za e- škole, autorica radionica primjene IKT alata, projektne nastave, autorica priručnika za nastavnike za rad s darovitim učenicima u okviru projekta “Lumen”, Krapinsko-zagorske županije. Područje njenog profesionalnog interesa su integracija IKT-a u nastavu i projekte, projektno učenje, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola.

Danijela Takač; Osnovna škola Pantovčak

Profesorica fizike, tehničke kulture i astronomije Koordinator desetak međunarodnih projekata u Osnovnoj školi Pantovčak. Strastveni ljubitelj astronomije i eTwinninga, imenovana za Erasmus + i Universe Awareness ambasadora za Republiku Hrvatsku. Volonterskim radom popularizira astronomiju i STEM među učenicima i djecom vrtićkog uzrasta. Autorica udžbenika iz fizike za srednje i osnovne škole. Redovito se stručno usavršava u Hrvatskoj i Europskoj Uniji, aktivno sudjeluje u mnogim međunarodnim konferencijama. Suradnica CARNet-a u sklopu pilot projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola ”: IKT stručni tim, održavanje radionica za e- škole, autorica digitalnih obrazovnih sadržaja iz fizike, autorica e-tečajeva, webinara i priručnika. Područje njenog profesionalnog interesa su integracija STEM-a i IKT-a u nastavu i projekte, projektno učenje, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Osnovna znanja rada na računalu.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2018 Zakon Group LLC